Zbog već druge zamjene identiteta u splitskom KBC-u, ravnatelj Julije Meštrović podnio je zahtjev za razrješenje. Vili Beroš, ministar zdravstva, kaže da se radi o velikom propustu za koji netko mora odgovarati.

POVEZANI SADRŽAJ:

“To što se desilo u Splitu stvarno je veliki propust i pogreška. Treba tek ustanoviti radi li se o nepoštivanju proceldura ili nečijoj grešci ili nemaru”, rekao je ministar Vili Beroš za Dnevnik.hr. Dodao je da se zbog cijelog slučaja ispričao obiteljima pacijentica kojima je zamijenjen identitet.

Zbog nove zamjene identiteta u KBC Split, koja se dogodila još 10. travnja, a otkrivena je tek jučer, ravnatelj KBC-a, Julije Meštrović, podnio je Upravnom vijeću bolnice zahtjev za razrješenje. No, čini se da će konačna odluka pričekati nalaz zdravstvene inspekcije koji se, kako kaže Beroš, očekuje do kraja tjedna.

“Za ovaj propust netko mora odgovarati. Ukoliko unutarnji nadzor i zdravstvena inspekcija kaže da je netko pogriješio, taj će i odgovarati”, kaže Beroš, dodajući da su inspektori iz Zagreba jutros krenuli u Split. Nalaz bi trebao biti gotov kroz nekoliko dana, kaže Beroš, vjerojatno do kraja tjedna.

“Problematično je da se u dva navrata desilo slično. No u ovom trenutku KBC Split je baš preopterećen bolesnicima koji su teški. Koliko sam izvješten, radilo se o dvije starije osobe koje su i dementne”, kaže Beroš za Dnevnik.hr, dodajući da ne traži opravdanje, već samo naglašava u kako teškim uvjetima radi splitski KBC.

Konačnu odluku o Meštrovićevoj ostavci donijet će Upravno vijeće KBC-a, dok ministar zdravstva potom tu odluku potvrđuje ili ne potvrđuje.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime