ODVJETNIK FILIPA ZAVADLAVA Žalit ću se, pokušat ću još bolje obrazložiti tvrdnju o njegovoj neubrojivosti

Evo što je kazao nakon donošenja nepravomoćne presude Filipu Zavadlavu za Varoški masakrBranko Šerić, odvjetnik Filipa Zavadlava, žalit će se na nepravomoćnu presudu kojom je njegov klijent dobio 40 godina zatvora za ubojstvo Marina Bobana (25), Jurice Torlaka (37) i Marina Ožića Paića (25) u Varošu.

“Sud je prihvatio tvrdnje obrane da se ne radi o motivu osvete ili bezobzirne osvete. Ja sam s time zadovoljan jer od početka pokušavam dokazati da kod njega nema motiva. Postavlja se pitanje zašto, što se to krilo u njegovoj glavi.

Taj izostanak motiva me danas, po tko zna koji put, uvjerava da nije bio ubrojiv. Ne samo da je bio bitno smanjeno ubrojiv, nego da nije bio ubrojiv. Koji bi drugi bio motiv, ako nema osvete ili bezobzirne osvete? Jedno neobjašnjivo ponašanje, kompulzivno koje se može pripisati njegovoj neubrojivosti.

Normalno da ću se žaliti, žalba će ići u tom pravcu, što mi olakšava posao, jer ne moram dokazivati da se nije radilo o osveti, već da se radilo o nerazumnom ponašanju, nemotivirajućem. Šta će se dogoditi po žalbenom postupku, to ćemo vidjeti. Pokušat ću još bolje obrazložiti tvrdnju o njegovoj neubrojivosti. Pokušat ću angažirati stručnjake koji će mi pomoći u obradi tog njegovog psihičkog stanja.

U slučaju običnih ubojstava, iako običnim ljudima to izgleda kao nešto bezveze, nije, to su grube stvari, tri mlada života više nema, ali u pravnom smislu je velika razlika, a pogotovo što kod bitno smanjene ubrojivosti ima mogućnosti ublažavanja kazne”, kazao je nakon donošenja presude Šerić. Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
0
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime