Po prvi put održana je elektronska sjednica Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije. Na samom početku 40 vijećnika prijavilo je svoje sudjelovanje na sjednici. 24. travnja 2020. poslani su materijali i prijedlozi Dnevnog reda za 31. sjednicu ŽS SDŽ a sve na osnovu uputa Ministarstva uprave od 13.ožujka 2020. godine da se sjednice predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave a zbog trenutne i promjenjive epidemiološke situacije u zemlji mogu sazivati i elektroničkim putem. U tim okolnostima održavanje sjednica predstavničkog tijela omogućeno je na način kako je današnja sjednica i održana. prihvaćeno je svih 5 točaka dnevnog reda koje su neophodne za nesmetano funkcioniranje Županije.

Zaprimljeno je nekoliko zahtjeva za dopunom Dnevnog reda međutim prijedlozi nisu prihvaćeni (28 protiv, 13 za) uz obrazloženje izvršnog dijela vlasti kao i predsjednika Županijske skupštine Petroslava Sapunara jer nisu stvoreni uvjeti za njihovo uvrštenje u dnevni red (nisu pripremljeni izvještaji) te će isti odmah po pripremi izvještaja biti uvršteni u dnevni red na jednoj od sljedećih sjednica.

Za prihvaćanje Dnevnog reda glasovalo je svih 40 prijavljenih vijećnika, od toga 33 za a 7 protiv.

Točke su bile:

1. Prijedlog poslovničke odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije

2. Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Splitsko-dalmatinske županije za 2019,

3. Godišnji izvještaj o izvršenju Financijskog plana Županijske uprave za ceste Split za 2019. godinu s Prijedlogom zaključka o prihvaćanju

4. Prijedlog odluke o raspoedijeli rezultata poslovanja za 2019. godinu

5. Izvješče o korištenju sredstava proračunske zalihe za veljaču 2020. iz Proračuna Splitsko-dalmatinske županije za 2020. i projekcije za 2021. i 2022., s Prijedlogom zaključka o prihvaćanju

Prva točka prihvaćena je jednoglasno; za drugu točku 29 vijećnika bilo je za, 11 protiv i 2 suzdržana; za treću točku 31 vijećnik za, 12 protiv i 1 suzdržan, četvrta točka prihvaćena je većinom od 33 glasa, 4 protiv i 2 suzdržana a peta točka usvojena sa 36 glasa za, 3 protiv i 2 suzdržana.

Današnjom sjednicom stvoreni su uvjeti da županijske službe mogu nesmetano pripremati izmjene i dopune proračuna shodno novonastaloj situaciji.

POVEZANI SADRŽAJ:

Kako doznajemo, vijećnici su dobili materijal vezano uz županijske mjere pomoći gospodarstvu, uključujući OPG-ovima, a o tome će se raspravljati na sljedećoj sjednici Županijske skupštine. Mjere pomoći građanima ne treba odobriti Županijska skupština, a sutra će biti objavljena procedura kako se građani na njih mogu prijaviti.1 KOMENTAR

  1. Meni nesto nije jasno, moze li mi netko pojasniti???
    Ako si clan zlocinacke organizacije onda logicno znaci biti zlocinac, a biti zlocinac su mene ucili je krajanje negativno, a eto vidimo kako neke osobe izjavljujuda su ponosni clanovi ZLOCINACKE HDZ, isto tako neki vojnici i zapovjednici su osudjeni zlocinci, ali kazu da su ponosni na svoj ratni put, kako neko moze biti ponosan da je zlocinac?

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime