Prije početka svečanosti Dana županije ispred Hrvatskog narodnog kazališta u izjavi se novinarima obratio predsjednik Skupštine Splitsko-dalmatinske županije HGS-ov Petroslav Sapunar.

Iako se sve glasnije u medijima, ali i u kuloarima političkim stranaka spominje ukidanje županija ili barem smanjenje zaposlenih unutar istih, Sapunar ističe da je uloga institucije županije u Hrvatskoj velika.

– Mislim da je postojanje županija u našoj zemlji opravdano, te se ne slažem s tim konstatacijama koje su prisutne u medijima u posljednjim danima. Ona je kvalitetna sprega između ministarstva i lokalnih i regionalnih samouprava. Dobar primjer uspješnost je naša županija – kaže Sapunar.

„U Gradu je kompleksnija politička situacija, mi s HDZ-om dobro surađujemo“

U nastavu je kratko komentirao odnose HDZ-a i HGS-a na političkoj razini Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije.

– Što se tiče županije mi u ovih 11 godina jako dobro surađujemo s HDZ-om. Sve je to vidljivo na projektima koje uspješno provodimo. U tom segmentu smo najbolja hrvatska županija. Na razini županije većih trzavica nikada nije bilo – kazao je te je u nastavku komentirao političke odnose na razini Grada.

– Morate znati da je Gradu Splitu malo kompleksnija situacija nego u županiji – kratko je komentirao odnos HDZ-a i HGS-a na razini Grada Splita.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime