Projekt „Četiri palme“ – trenutno zapušteni objekt u Šimićevoj ulici uskoro će se preobraziti u dom za mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi te dom za roditelje čija se djeca liječe na splitskom KBC-u.

23 prisutna vijećnika jednoglasno su usvojila Prijedlog odluke o namjeni korištenja objekta “Četiri palme” u Šimićevoj ulici u Splitu.

Pročelnica upravnog odjela za socijalnu skrb Magda Vrvilo je rekla da je došlo do realizacije postupka javne nabave. Došlo je do konačne odluke namjene ovog projekta. Suradnjom više odjela gradske uprave došlo je do odluke u kojem je projektirana zgrada za dvije vrste korisnika.

– U odluci je točno definirano što kome pripada, navela bih samo da je došlo do prijavljivanja projekta bespovratnih sredstava u iznosu od 4,4 milijuna kuna za realizaciju ovog projekta koji je izuzetno važan za osobe kojima je ovo uistinu potrebno – kazala je.

Zamjenica gradonačelnica grada Splita Jelena Hrgović Tomaš se osvrnula na ovu temu koju su jednoglasno usvojili gradski vijećnici.

– Znam da među vama ima dosta vas koji su bili uključeni u ovu temu tako da ste osjetljivi na ove probleme. Mislim da je ovo velika odluka koju danas donosimo, pogotovo ove naredne tri točke DR gradskog vijeća. Ovaj projekt je pratio dosta dug put i ako nešto radite na ovaj način, svi želimo imati određenu obavezu kroz sigurnosti donošenja odluka. Ovu su nove dionice života i samim time se želim zahvaliti svima vama koji ste podizali ruke za ove akte, jer je ovo vrlo bitno i važno. Svi s nestrpljenjem očekujemo početke radova i nadamo se da će procedura početi u narednih mjesec dana. Moram istaknuti i to da nam je jedna tiha i samozatajna ravnateljica doma “Maestral” dala potporu u svemu ovome – istaknula je zadovoljno Hrgović-Tomaš.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime