Odbijen Čabrajin zahtjev za izuzeće sutkinje

Kaštelanin je proveo iza rešetaka maksimalni zakonski mogući rok i sada dolazi na ročišta sa slobode


Jozo Čabraja (29) ubrzo će ponovno pred sud. Odbijen je zahtjev njegovog branitelja za izuzeće sutkinje Višnje Strinić koja vodi ponovljeni postupak za ubojstvo 20-godišnjeg Marina Matijaša iz lipnja 2014. godine.


Suđenje je prvi put završeno osuđujućom presudom, Čabraja je dobio 13 godina, no kako je presuda ‘pala’ na Vrhovnom sudu, a Kaštelanin proveo iza rešetaka maksimalni zakonski mogući rok, sada dolazi na ročišta sa slobode.

Čabraja u sud, Čabraja iz suda: Još je umoran od zatvora u Gospiću, sutkinja za to nije imala sluha pa je zatraženo izuzeće

Novo ročište bi sutkinja mogla zakazati uskoro, ali ne bi bilo čudno da Čabrajin odvjetnik zatraži izuzeće svih sudaca splitskog suda uključujući predsjednika što bi dovelo do ponovne odgode…

Pivčević lani “pao” kao član kriminalne organizacije Željka Rajića

Čabraji se u ovom slučaju sudi da je u Kaštel Novom prije šest i pol godina ubio Matijaša hicem iz Makarova kalibra 9 mm. Pucnjavi je prethodio sukob između dvije skupine mladića. Na jednoj strani je uz Matijaša bio Duje Pivčević, koji je prošle godine ‘pao’ kao član kriminalne organizacije Željka Rajića.

Prema USKOK-u Pivčević je za 40 tisuća eura naručio ubojstvo Joze Čabraje, koji je pak sretno izbjegao pokušaj likvidacije.

Jedva preživio

Puno je teže ranjen sredinom ove godine kada je u Kaštel Kambelovcu sudjelovao u još jednom obračunu. Ubijen je njegov prijatelj Marijo Boljat zvani Pajkić (36), dok je Čabraja jedva preživio premlaćivanje te desetak streljiva u tijelo. Prije koji dan je tužiteljstvo optužilo šestoricu za taj zločin, a Čabraja – koji je ranio Jakova Šimića (33) na drugoj strani – se sumnjiči za općeopasnu radnju.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
2
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
5
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime