U skladu s postojećim planom redovnog proljetnog održavanja nerazvrstanih cesta grada Splita, od 8. svibnja u 10.30 sati pa do 11. svibnja u 04.00 sata vršit će se radovi na sanacije oštećenog asfaltnog zastora i iscrtavanja horizontalne signalizacije na križanju Puta Brodarice, Terzićeve ulice i ulice Mike Tripala u Splitu (kod T.C. Joker).

Kako je navedeno križanje prometno opterećeno, a istodobno se vrše građevinski radovi na okolnim prometnicama (Put Supavla i Hercegovačka ulica), nije moguće ovo križanje kompletno zatvoriti za promet, nego će se radovi izvoditi po principu “pola-pola” na sljedeći način:

– u srijedu 8. svibnja zatvorit će se zapadna polovica navedenog križanja za sav promet, tako da će biti zabranjeno desno skretanje iz ulice Hrvatske mornarice u ulicu Put Brodarice osim za vozila gradilišta i stanara kojima će se ostaviti, kao obilazni pravac, slobodan prolaz preko postojećeg parkirališta sa jugozapadne strane križanja, dok bi se promet ulicom Mike Tripala odvijao jednom prometnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila uz postavljenu privremenu prometnu signalizaciju. Istočni privoz navedenog križanja će cijelo vrijeme biti slobodan za promet. Ovaj dan će se vršiti svi pripremni radovi na zatvorenom dijelu križanja.

– zbog tehnološkog slijeda izvođenja radova u četvrtak 9. svibnja na isti način bi se zatvorila istočna strana križanja, dakle privoz zapad bi bio slobodan za promet, a privoz istok zatvoren za promet vozila, obilazni smjer za stanare i sve korisnike Terzićeve ulice bi bio preko ulice Put Supavla. Ovaj dan bi se odradili svi pripremni radovi, a u toku poslijepodneva bi se i ovaj dio križanja i asfaltirao.

– za petak 10. svibnja planirani su asfalterski radovi na zapadnom dijelu križanja uz istu prometnu regulaciju kako je i predviđeno za srijedu 8. svibnja. Nakon završetak svi građevinskih i asfalterskih radova odmah će se pristupiti i radovima na iscrtavanju horizontalne signalizacije na novome asfaltnom zastoru, a nakon hlađenja asfalta tijekom noći bit će uklonjena i privremena prometna signalizacija.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime