Kako smo sinoć izvijestili, svega nekoliko sati nakon što se cijelom zemljom proširila video snimka fizičkog iživljavanja nad nekoliko pasa, u srijedu navečer uhićen je muškarac koji je tukao i cipelario životinje.

Radi se o članu jednog lovačkog društva koje je zgroženo ponašanjem člana i kojem po statutu prijeti brisanja iz članstva. Osim što su se ogradili od ponašanja člana, iz spomenutog lovačkog društva istaknuli da se ovaj događaj nije zbio u Dalmatinskog zagori nego u Lici. Muškarac se iživljavao nad psima jer su mu izgrizli instalacije u prtljažniku dok su bili zatvoreni u njemu.

Članovi Levijatana, fondacije za zaštitu životinja, neposredno prije uhićenja zlostavljača životinja, posjetila ga je na njegovom kućnom pragu. Zatečeni lovac im je odgovarao povišenim tonovima, opravdavajući se da je “pukao” kada je vidio što su mu psi napravili u prtljažniku automobila. Podsjetimo, lovačke pse je držao zatvorene u prtljažniku, a oni su mu navodno izgrizli instalacije nakon čega ih je počeo mlatiti.

Nakon ustrajnosti članova Levijatana, lovac je stišao ton i priznao krivnju, ali je naglasio da ne bi trebao snositi posljednice za teško fizičko maltretiranje životinja.

Sami Levijatani objavili su video uz popratni komentar:

Naši ljudi su neposredno pred uhićenje suočili O.B. iz Donjeg Postinja za kazneno djelo koje je izvršio i koje je u snimci priznao. Kao što smo obećali, odgovarat će. Ako smo rekli da je priveden, onda to to znači i nemojte dovoditi u pitanje te stvari i miješati naše djelovanje bilo s kim.

Fondacija Pokret Levijatan će surađivati s policijom na podizanju kaznene prijave protiv počinitelja sa snimke, a radi počinjenja kaznenog djela iz čl. 205. Kaznenog zakona Republike Hrvatske.”

U 205. članku Kaznenog zakona stoji da će osoba koja usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama, kazniti kaznom zatvora do jedne godine.

U nastavku pogledajte snimku:1 KOMENTAR

  1. Zatvorit ga u gepek skupa s ovim degenerikom koji ga snima i smije se,pa ih vozat dok ne ostanu bez kisika,a naposlijetku ih cipelarit i mlatit dok ne krepaju!!!! Postena kazna. I to je malo!

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime