OBROK NA SVJEŽEM ZRAKU: Svačićeva ulica u centru Splita dom je restorana Indeks koji već preko 50 godina hrani splitske studente

Lijepo vrijeme u studenom ne stvara probleme ukoliko se jede na otvorenom, ali Studentski centar u Splitu planira uložiti dodatna sredstva u opremanje štekata kako bi studentima konzumacija hrane u budućnosti bila što ugodnija


Jedno od najomiljenijih studentskih mjesta prije pet je godina kompletno preuređeno tako da izgled ovog studentskog restorana nimalo ne zaostaje za brojnim novootvorenim restoranima u samom centru grada. No ovogodišnja neočekivana epidemiološka situacija s korona virusom natjerala je Studentski centar na reakciju. Prolazeći Svačićevom ulicom možete primijetiti privremeni štekat Restorana Indeks u koji je postavljeno šest stolova kako bi se smanjila gužva u restoranu i kako bi studenti što manje boravili u zatvorenom prostoru u kojem se virus lakše širi. – Restoran Indeks u normalnim uvjetima može primiti 80 ljudi, ali epidemiološke mjere koje nalažu određeno distanciranje su prepolovile taj broj. Ishodovali smo sve potrebne dozvole od grada kako bismo dio stolova smjestili van restorana i na taj način povećali kapacitet restorana za dvadesetak sjedećih mjesta, ali i smanjili mogućnost zaraze – govori nam Marko Parat, koordinator prehrane u Studentskom centru Split.


Lijepo vrijeme u studenom ne stvara probleme ukoliko se jede na otvorenom, ali Studentski centar u Splitu planira uložiti dodatna sredstva u opremanje štekata kako bi studentima konzumacija hrane u budućnosti bila što ugodnija. Restoran Indeks na ovaj je način postao prvo mjesto u Splitu u kojem studenti hranu konzumiraju na svježem zraku pa bi bila šteta ne urediti ga do kraja. A da studentima odgovara obrok na svježem zraku, uvjerili smo se iz prve ruke. Vrijeme je ručka, a štekat je pun. Za kratak razgovor su bile raspoložene tri studentice koje su netom završile s obrokom. – Super mi je jesti na svježem zraku dok me obasjavaju sunčane zrake. Puno bolje nego unutra – govori nam Eva Šore iz splitskog Varoša, studentica Pravnog fakulteta. Iako je mjesec studeni, odjeća je ljetna, a sunčane naočale su na glavi. Eto to su vam blagodati studiranja u Splitu. – Ajme osjećam se kao da sam na kavi, a zapravo sam u menzi i odlično jedem za pet kuna – dobacuje Leonora Gal iz Vodica, također studentica Pravnog fakulteta. – Ljepše mi je jesti kad znam da je manja mogućnost zaraze. Odmah sam opuštenija – zaključuje Flora Novak s otoka Hvara, studentica Umjetničke akademije koja je svoj bicikl parkirala tik do štekata.

Nepovoljna situacija u kojoj se nalazi cijeli svijet tjera nas na svakodnevno snalaženje, prilagodbu poslovanja i potragu za novim rješenjima, a sve u svrhu suzbijanja širenja bolesti. Tko bi prošle godine rekao da će studenti u mjesecu studenom ručati na otvorenome u centru grada? Zašto im to ne bismo omogućili i kad završi ova nepovoljna situacija? Ovo je dokaz da iz svakog zla može izaći i nešto dobro, poručuju iz splitskog SC-a.

Moja reakcija na članak je...
Vau
3
Haha
1
Hagić
5
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime