Požar koji je popodne prijetio kućama kod Drniša stavljen pod kontrolu

Požar je zahvatio površinu oko 20 hektara

Požar koji je planuo danas oko 13,30 sati kod brda Midena blizu Unešića i Drniša i koji se u jednom se trenutku približio kućama, stavljen je pod kontrolu, doznaje ŠibenikIN od županijskog vatrogasnog zapovjednika Darka Dukića.


– Stanje na terenu je pod kontrolom i kanaderi uskoro napuštaju požarište, a vatrogasci će ostati natapati rubne dijelove opožarenog područja – kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić i dodao da je izgorjelo oko 20 hektara uglavnom obraslih smrikom.

RANIJE OBJAVLJENO:

Požar koji je planuo danas oko 13,30 sati kod brda Midena blizu Unešića i Drniša u jednom se trenutku približio kućama, ali opasnost od vatre je otklonjena, doznaje ŠibenikIN u Županijskom centru 112.

– Kuće u Grguricama i obližnjim zaselcima su obranjene od vatre, tamo je opasnost uklonjena i sada gasimo na području Midena – kazao je zapovjednik Županijske vatrogasne zajednice Darko Dukić i dodao da u ovom trenutku još uvijek ne može sa sigurnošću kazati kolika je opožarena površina.

Na terenu su i dalje 44 vatrogasca kojima iz zraka pomažu dva kanadera, a bura koja danas puše otežava gašenje, piše ŠibenikIN.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0