Već smo izvijestili o kišnom nevremenu koje je već drugi put u istom tjednu pogodilo dijelove Dalmacije. Najgore stanje je u Imotskom gdje je tijekom nedjelje palo oko 120 litara kiše po kvadratnom metru, što je približna količina koja prosječno padne u cijelom mjesecu!

Kiša je najjači intenzitet imala u prvom dijelu večeri kada je u svega nekoliko sati palo 70 litara kiše po kvadratnom metru. Bujice su preplavile imotske ulice, a najgore stanje je bilo u Perićima kod Kamenmosta. Oko 20 sati županijskom prometnicom Kamenmost-Zmijavci-Runovići bilo nemoguće prometovati zbog intenziteta oborinskih voda.

VEZANI SADRŽAJ:

Voda koja se slijevala s brda ulazila je u obiteljske kuće. Tijekom večeri poplavljeno je 12 kuća.

– Najgore stanje je bilo oko 21:30. Zaprimili smo 12 poziva. Neke su kuće same uspjele ispumpati vodu, a u većini slučajeva smo mi morali intervenirati. Na terenu nam je bilo 5 ekipa, svaka od njih je imala 2-3 čovjeka. U nekim podrumima voda je dosezala metar i pol – kazao nam je zapovjednik smjene imotske Javne vatrogasne postrojbe, Milivoj Mustapić. Dodao je da su intervencije trajale kontinuirano od 19 sati skoro do ponoći.

Prema sredini noći kiša je oslabila, ali Imoćani strahuju od najavljenih novih oborina koje bi ponovno mogle biti obilnije.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime