OBORILI GUINNESSOV REKOD Ronioci u Gradcu postavili najveću zastavu na morsko dno i izgleda – impresivno!

Dosadašnji rekord držali su Novozelanđani koji su na morsko dno postavili zastavu površine 160 kvadratnih metara, a danas je površina iznosila 220 kvadrata

Ekološki-roniteljski klub TIMUN Gradac na vrlo je originalan način odlučio obilježiti današnji Dan državnosti. Naime, odlučili su postaviti do sad najveću zastavu ispod površine mora i tako pokušati oboriti Guinnessov rekord.


U ranim popodnevnim satima 20 članova Ekološko-roniteljskog kluba Timun uz još 15-ak ljudi iz logistike na plaži u Gradcu krenulo je u ovaj pothvat, te su u konačnici na morsko dno postavili zastavu veličine 22 x 10 metara. Tim su i službeno uspjeli oboriti Guinnessov rekord. Dosadašnji rekord držali su Novozelanđani koji su na morsko dno postavili zastavu površine 160 kvadratnih metara, a danas je površina iznosila 220 kvadrata.

– Ideja se rodila još prošle zime. Članovi našeg klub i bratimskog kluba iz Mostara često se druže i odlučili smo napraviti nešto originalno. Proučavali smo na internetu što bi točno mogli napraviti da oborimo kakav rekord i onda smo pronašli ovo.

Uspješno smo na morsko dno danas postavili hrvatsku zastavu čija je površina 220 kvadratnih metara, sve smo fotografirali i napravili službeni zapisnik – kazao nam je predsjednik društva, Jakov Korljan.

Dodaje da im je drago da je sve pratio velik broj ljudi, a došli su ih podržati i načelnik i direktor Turističke zajednice.

Čestitamo na ovom zanimljivom pothvatu!
Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime