Oboje radili prometni prekršaj, pa se sudarili: Teško ozlijeđena suputnica

Vozač i vozačica, oboje strani državjani, su u trenutku sudara bili u prekršaju

U prometnoj nesreći od 18. kolovoza oko 21:05 sati na državnoj cesti D8 u Vodicama teže je ozlijeđena 66-godišnja putnica u osobnom automobilu VW UP, koja je zbog zadobivenih ozljeda zadržana na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik.


Do prometne nesreće je došlo kada je 60-godišnji francuski državljanin pri upravljanju osobnim automobilom VW UP, čakovečkih registracijskih oznaka, dok se kao putnik na stražnjem sjedištu nalazila 66-godišnja francuska državljanka, na ravnom cestovnom potezu, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila gustoći prometa, u pokušaju izbjegavanja naleta na vozilo ispred sebe, skreće ulijevo, gdje na južnoj prometnoj traci udara u osobni automobil Mazda, austrijskih registracijskih oznaka, s kojim je upravljala 35-godišnja austrijska državljanka. Austrijska državljanka je u trenutku sudara vršila skretanja ulijevo, na prilazni asfaltirani poljski put, na dijelu kolnika gdje je to zabranjeno horizontalnom oznakom. Od siline udara njeno vozilo se rotira na kolniku, nakon čega izlijeće na južnu strane kolnika.

Protiv 60-godišnjeg vozača će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku,zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, dok je 35-godišnjoj vozačici na mjestu prometne nesreće naplaćena novčana kazna, zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0