OBLJETNICA 72. BOJNE VOJNE POLICIJE: “Još se uvijek moramo boriti, prije na bojišicama, danas u dokazivanju istine”

To moramo, ne zbog sebe, nego zbog naše djece, unučadi i daljnjih nasljednika – kazao je Marko Rogić


Poštovane obitelji poginulih pripadnika, cijenjeni uzvanici, izaslanici, dužnodnici, dragi suborci.


Pripala me izuzetna čast, da vas na ovaj svečani dan, kada obilježavamo obljetnicu ove slavne postrojbe, 72. bojne Vojne policije, pozdravim kao tajnik Udruge branitelja veterana 72. bojne Vojne policije – kazao je Marko Rogić, na svečanoj akademiji održanoj u Domu HV-a u Lori.

– Poseban ponos osjećam kad vas vidim, dragi prijatelji i suborci.

Neću vam pričati o ratnom putu ove postrojbe, samo ću reći: ovu elitnu postrojbu kroz Domovinski rat krasili su odanost Domovini, junaštvo i spremnost za boj.

Nažalost, još se uvijek moramo boriti – prije na bojišicama, danas u dokazivanju istine. To moramo, ne zbog sebe, nego zbog naše djece, unučadi i daljnjih nasljednika. Otrgnuti od zaborava, ono što smo smo krvlju i mukom stvorili, moramo nastaviti dalje pronositi istinu o Domovinskom ratu, i pokazati kako se ljubi i štuje.

Ne vidim potrebu puno vam pričati. Jer, kroz ova dva mjeseca većina je obljetnica ratnih postrojbi i stradalničkih udruga u našoj županiji, i svi su se dotakli tema koje nas tište, samo ponavljamo jedni drugima, manje – više isti ljudi na istim zbivanjima, a oni koji bi trebali čuti – ne čuju.Jedino želim ponoviti poruku, molbu koja je izrečena o nama upućena 9. prosinca od jedne udovice, dame koja je i dana s nama, a glasi:

“Poštovani hrvatski branitelji, suborci naših muževa. Dajte malo pravo prkosa, ne dajte da vam iščupaju te osmijehe, ne dajte ovaj ovaj entuzijazam. U protivnom ćemo se pitati u čemu je smisao naših poginulih hrvatskih vitezova”.

Također, sa sjetom u srcima sjećamo se našeg ministra obrane Gojka Šuška, te prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Svi skupa trebali bi pratiti put kojim nas je on vodio, kad je bilo najteže.

Još jednom sve pozdravljam naši ratnim pozdravom: “Za dom i slobodu hrvatskom narodu” – zaključio je Marko Rogić.

Kažimo i da su uoči svečane akademije položeni vijenci na braniteljskom groblju na Lovrincu, te ispred spomenika u Lori, a potom je služena sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 72. bojne Vojne policije u u crkvi sv. Ante na Poljudu.

Na Akademiji je istaknuto da već treću godinu Grad Split ne nalazi shodno poslati svoga izaslanika na obljetnicu 72. bojne. U ime Splitsko-dalmatinske županije nazočne je pozdravio pročelnik Damir Gabrić. On i ostali govornici više puta su pozdravili Zlatka Čipčića, predsjednika udruge, koji zbog zdravstvenih razloga nije mogao nazočiti obljetnici. Veliki pljesak upućen je i generalu Rahimu Ademiju.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime