Na Facebook stranici “Konobarski život”, na kojoj ugostiteljski radnici objavljuju fotografije i situacije na koje nailaze vezano uz svoje zaposlenje, tijekom srijede se pojavila objava koja je u samo pola dana skupila preko 100 lajkova i preko 200 dijeljenja.

Radi se o fotografijama prostora za koje ova stranica tvrdi da se radi o smještaju jednog konobara na sezoni. Fotografije otkrivaju derutnu prostoriju koja se nalazi u potkrovlju. Zidovi, pod, kao i stepenište koje vodi do ove sobe su u derutnom stanju, krevet se ne čini nimalo atraktivnim, a soba gotovo da nije uopće opremljena.

Ispod ove objave javili su se mnogi komentari. Prenijet ćemo samo neke od njih.

Većima komentatora je doslovno zgrožena onim što se može vidjeti na fotografijama. Komentar s najviše lajkova glasi:

“Ovo bi trebalo proslijediti u redakcije svih onih portala koji već pola godine konstantno pišu o jadnim poslodavcima koji ne mogu pronaći radnike. Nek vide zašto ne mogu”.

Ipak ima i onih koji kritiziraju objavitelja jer nije išao “do kraja”:

“Problem je što ste sad ispali p***e što se mene tiče… Ovo objavljujete anonimno, a svi s**u kako nešto treba poduzet u ovoj državi… Ime Prezime, naziv obrta i adresu ovog smeća da se javno objavi sve, da više nikad ne nađe niti jednog radnika u životu!”.

S druge strane, ima i onih koji misle da ovakve objave nisu dobre jer mogu sugerirati da su svi poslodavci isti:

“Zbog vas i vaše ove objave sad ispada da je tako svaki poslodavac.
….a nije…živim cijeli život u Hrvatskoj….Mada doći ce i tome kraj uskoro hvala Bogu. Promijenila poslova dovoljno da znam da je sve kako se postaviš…Jest da je sad gore nego ikada, al ljudi moji sami sebe ponižavate… I onda kačite ove slike i kukate….SAMO ŠUTITE BUDITE ANONIMNI…ne šutim bgm ni onom koji me napravio, kamoli poslodavcu..Ima svakakvih i radnika… misle dobit plaću, ništa ne radit, pišite malo i o tome. Ko razumije, shvatit će.”

Izdvajamo još jedan komentar s dosta lajkova:

“Prvo i osnovno, nitko nije bio natjeran tamo raditi… Ne branim ni jednu stranu. Imao je pravo odluke. Ali najlakse je otić na sezonu i tražit 10 tisuća kn i hranu i smještaj. Koliko bi onda domaći sa strukom i 4 jezika trebali dobiti?

Svaki sezonac košta 2 tisuće € na kraju mjeseca, bez obzira na plaću i šta očekuješ…hotel ili app…ma bravo! Ostanite kući kukat jer to vam najbolje ide!” – stoji u komentaru.

Bilo kako bilo, živa rasprava i dalje traje.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime