Prije desetak dana u Splitu je preminuo Petar Ivanišević, kojemu je prije mjesec i pol dijagnosticiran tumor, a njegova obitelj ogorčena je načinom na koji se sve odvijalo, počevši od krivog liječenja pa sve do smrti. Njegova kći Dijana Ivanišević Hrgović ispričala je za Index kako je tatu u mrtvačnici zatekla golog, ubačenog u vreću i s krpom na ustima, a sve zbog sumnje na koronavirus, iako se ispostavilo da je negativan.

Taj dan kad joj je otac preminuo, navodi, nitko nije nazvao njenu majku da je obavijesti o tome, no zvali su je drugi dan i tražili njenog (op. a. tad već pokojnog oca) da mu kažu da je negativan na koronu.

– Tata se prije tri mjeseca žalio na bolove u kičmi. Ni jedna tableta mu nije pomagala. Otišli smo u bolnicu Križine napraviti CT kičme. Na nalazu je pisalo lumboishialgija. Počeo je s fizikalnom terapijom i bilo mu je sve gore. Potom smo otišli na Odjel za bol i ondje su mu propisali 10 dana akupunkture, da bi tata nakon toga završio u kolicima. Nismo znali što ćemo pa smo ga odveli na hitni neurološki pregled, gdje mu je doktor dijagnosticirao Parkinsonovu bolest i dao tablete. Budući da mu je bilo sve gore, napravio je CT abdomena i onda su mu dijagnosticirali tumor na kičmi od 17 cm. Tad su krenula zračenja. Žalosno je da su svi onkološki bolesnici naručeni u isto vrijeme pa čekaju po 3 do 4 sata. Glavno je da sestre na vratima viču: ‘Maknite se dva metra!’ Otac je prošao zračenje i krenuo na kemoterapiju, pet dana nakon kemoterapije mu je bilo jako loše – započela je priču njegova kći Dijana.

Navodi kako su odmah nazvali Hitnu i oni su im rekli da mu izmjere temperaturu.

– Ja sam mu izmjerila i bila je 36. Kad je hitna došla, odmah su pitali ima li covid-19. Rekla sam da nema i da umire od raka. Onda su mu stavili toplomjer i rekli mi da ima 38. Već tad je tata bio skoro u komi. Dvojica iz Hitne su samo buljili u nalaze i ako je itko od njih bio doktor, mogao je vidjeti da je već bio u komi, a ne ga staviti u kardiostolicu i odvesti na Križine zbog covida. Dakle, oni su njega polumrtva išli voziti u kardiostolici u bolnicu na Križine, gdje su smješteni bolesnici s covidom, no on je preminuo u kolima Hitne, s tim da me nitko o tome nije obavijestio. Ja sam nakon sat vremena nazvala da vidim kako je i onda su mi rekli da je umro – ispričala je kći preminulog za Index.

Drugo jutro su ga, kaže, s Križina odveli na Lovrinac, na patologiju.

– Zbog sumnji na covid rekli su mi da neće uzeti od nas robu da ga obuku i da će ostati u robi u kojoj je došao. Potom su me drugi dan nazvali i javili da je, naravno, negativan na covid, što smo i mi znali i to smo im i rekli. Potom sam išla vidjeti tatu prije ukopa i zamalo nisam pala u nesvijest kad sam ga vidjela u najlonskoj vreći, gologa, samo u peleni, s krpom na ustima. Mama i ja smo skoro pale u nesvijest. Pitam se bi li oni tako ukopali svog oca, kao beštiju. Može ih biti sram, i bolnice i šugavu državu, a da ne govorim da se ne smije donijeti ni cvijet ni svijeća na grob, to je sramota – kazala je Dijana.

Više pročitajte ovdje.6 KOMENTARI

  1. Draga moja čerko. Tata ti je došao sa 17cm tumorom u bolnicu ! Sad te pitam , kako si brinula o tati , kad je mogao tolko narasti a da nisi primjetila . Doktori čuda ne mogu raditi , to ti je valda poznato . Vidiš ja sam sam došao doktoru sa 3.5 cm , odrezali mi 20cm creva i izašao zdraviji i još bez žućovoda vani za 11 dana . Sad ko da je važno jel bio gol ! Pa vala neće biti obućen u frak u frižideru . Izgleda da nisi navikla na smrt , pa te sitnice malo potresle !Ako si dobro pogledala imao je još jednu krpu !

    • @Moja savest, oprostite, ali Vi niste normalni. Ni doktori nisu primijetili da čovjek ima tumor, zašto bi žena koja je tko zna koje struke morala kužiti i medicinu? Ovakav komentar je više nego bezobrazan.

  2. Umro covjek kome nije bilo spasa jer Doktori nisu Bogovi. Da je strasno vidjet Oca mrtvog jeste ali pokraj sve boli nemoj osudjivati one koji su htijeli pomoci ali Smrt je bila jaca. Kaj se korone tice drz se uputa bez rezerve da ti se ne dogodi jos jedna bol.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime