Obilježen dan obrane Splita od napada JRM-a: “Mladi imaju razloga biti ponosni na hrabre ljude koji su tog dana obranili Split”

Obrativši se prisutnima splitski gradonačelnik podsjetio je na povijesnu važnost pomorskog boja koji se prije 28 godina zbio u Splitskom kanalu

Split je danas obilježio 28. obljetnicu obrane grada i razbijanja vojno-pomorske blokade Jadrana čime je ostvarena prva velika pobjeda u Domovinskom ratu. Tom prigodom, uz prisustvo brojnih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, gradonačelnik Andro Krstulović Opara i zamjenik župana Luka Brčić položili su vijenac i upalili svijeće kod križa na Groblju braniteljima iz Domovinskog rata na Lovrincu.


Također, ispred spomen obilježja poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima “Spomen i želja” na plaži Kašjuni, održano je svečano postrojavanje nekadašnjih pripadnika 1. obalne topničke bitnice HRM-a koja je brodove JRM-a 15. studenog 1991. godine, a nakon što je napala Split, svojim vatrenim djelovanjem natjerala na bijeg prema Korčulanskom kanalu i Visu.

Obrativši se prisutnima splitski gradonačelnik podsjetio je na povijesnu važnost pomorskog boja koji se prije 28 godina zbio u Splitskom kanalu.

„Topnici sa Kašjuna dali su „po repu“ neprijateljskoj floti koja je toga dana zauvijek napustila ovaj akvatorij. Drago mi je da među okupljenima vidim i učenike, srednjoškolce, mlade ljude koji se u danima splitskog boja nisu ni rodili. Ti mladi imaju razloga biti ponosni na one hrabre ljude koji su tog 15. studenog 1991. godine obranili Split i oslobodili Jadran“, poručio je, među ostalim, Krstulović Opara.

Prigodne riječi uputili su i brigadni-general Ivan Zelić, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, te izaslanik ministra branitelja Tome Medveda, državni tajnik Ivan Vukić.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime