U povodu obilježavanja 26. obljetnice Spomendana Rujanskog rata (1991.–2017.) u petak, 22. rujna 2017. godine u 9:00 sati, kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Šibeniku (Trg A. Hebranga) održati će se komemoracija na kojoj će biti pročitano 269 imena poginulih, nestalih i smrtno stradalih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, položeno cvijeće i zapaljene svijeće.

Cvijeće će položiti i svijeće zapaliti izaslanstvo Šibensko-kninske županije predvođeno županom Goranom Paukom, zajedno s izaslanstvima gradova i općina, udruga proizašlih iz Domovinskog rata, ministarstva branitelja, policije, vojske, Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji te političkih stranaka.

Nakon komemoracije na Baldekinu, izaslanstva će položit cvijeće i zapaliti svijeće u spomen na poginule branitelje u Domovinskom ratu u 10 sati kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj i duž crte bojišnice:

u 11 sati kod Središnjeg križa na mjesnom groblju u Unešiću,
u 11:45 sati kod Središnjeg križa na mesnom groblju u Pakovu Selu,
u 12:35 sati kod kapelice poginulim braniteljima u Dragišićima.

Podsjetimo se, Statutom Šibensko-kninske županije određeno je da se 22. rujan slavi kao Spomendan Rujanskog rata u znak sjećanja kada je obranjen Šibenik i kada su stvarani uvjeti za konačno oslobođenje zemlje, a čime se želi sačuvati dostojanstvo Domovinskog rata i živih sudionika i pobjednika tog istog rata, a iznad svega odati počast našim slavnim vitezovima koji su položili svoj život u Domovinskom ratu.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0