Ako ste danas prošetali Palačom, uz sada već uobičajenu gužvu za mjesec listopad, mogli ste vidjeti kako se opet nešto događa u Vrtlu.

Pitali smo Getane je li u pitanju nekakav performans i ima li što novo u vezi projekta za vrtal.

– Nažalost, gosp. Tahirbegović nas još nije obavijestio kako napreduje projekt, nadamo se da će brzo u kraj. Ne brinite, ne prosvjedujemo više, ovo radimo mural povodom obljetnice koji je posvećen Jugoplastici.

Dozvolu za ovaj mural nisu zatražili, a novce za njega sakupili su sami te su zajedničkim novcima zapravo obnovili zid koji je bio pun buža. Kontaktirali su prethodno Muzej grada Splita da im oni idejno pomognu kako mural ne bi bio što se kaže ‘šaka u oko’.

– Dogovorili smo se s ljudima iz Muzeja da ćemo malo nakon otvaranja izložbe završiti naš mali projekt posvećen žutom gigantu. Već sad nam dolaze vodiči, stranci i sugrađani koji kažu da im se ideja sviđa i da je zbilja ogroman uspjeh postigao naš košarkaški klub, koji će se teško u ovim modernim okvirima moći ponoviti.
Nećemo vam otkriti kako će mural točno izgledati ali svi zaslužni će biti spomenuti. Još smo odali i malo priznanje dvojici naših Getana, a koji su to, dođite sami pogledati – pozvali su.

Mural je oslikao trogirski street art umjetnik Dino Vejnović, umjetničkog imena Horus.

– Bila mi je čast raditi ovaj mural povodom obljetnice Jugoplastike u srcu Dioklecijanove palače kraj Vrtla. Nastojali smo da se mural uklopi u ambijent iako se o ovakvim intervencijama u prostoru SGJ da razgovarati. Pristao sam raditi na muralu jer u istoj ulici na fontani postoji mural Hajduku koji su Getani napravili.

Ako me pitate sjećam li se ovih uspjeha, moram vas razočarati, ja se tada nisam ni rodio. Da budem krajnje iskren ja košarku uopće ne pratim, ali kažem, baš mi je čast što su mene Getani izabrali za ovaj svoj mali projekt posvećen ‘žutom divu’ – rekao nam je Trogiranin Dino.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime