NOVO RAZOČARENJE ZA GRAD I STANOVNIKE Point se opet žalio, srušen još jedan natječaj Grada Splita za pristupnu cestu na Kili

Point je u žalbi osporavao zakonitost otvaranja novog natječaja od strane Grada. Prvi donosimo Rješenje Državne komisije


Saga ne nastavlja! Srušen je još jedan natječaj Grada Splita vezan uz 16 milijuna vrijedan projekt izgradnje pristupnih cesta na Kili. Radi se o novom u nizu poništenja rješenja o odabiru izvođača radova. Stanovnici Kile su čak i prosvjedima pokušavali nadležnima ukazati na neodrživost sadašnje situacije, no čini se da cestu skoro neće ugledati.


Državna komisija još je jednom donijela odluku o poništenju u otvorenom postupku javne nabave za izvođenje radova na izgradnji prometnica za pristup Kili. Konkretno radi se o radovima na izgradnji cesta za pristup Kili, Lovrinačka ulica, Put Vrborana, Put Kile sjever te rekonstrukciji raskrižja Lovrinačke i Vukovarske ulice.

Point je u žalbi osporavao zakonitost otvaranja novog natječaja od strane Grada, navodeći da je postupak javne nabave pokrenut u vrijeme dok je na snazi bila privremena mjera zabrane pokretanja novog postupka javne nabave za isti ili sličan predmet nabave, da prethodni postupak naručitelj nije okončao na zakonit način, te da se zato istodobno provode dva postupka za isti ili sličan predmet nabave. Point je stoga zahtijevao poništenje postupka javne nabave.

Cijelo obrazloženje rješenja pročitajte ovdje:

19635

Podsjetimo, Grad Split je za izvođača radova izabrao tvrtku Cestar, a na natječaj su se još javili Point i Poduzeće za ceste. Zbog niza žalbi od strane Pointa, Državna komisija za kontrolu javne nabave bila je vratila postupak na početak. Grad je potom raspisao novi natječaj, no i on je pao.

Odluka Komisije suprotna je željama Grada, a odnosi gradskog koncesionar za pločnike i javne površine i Grada Splita sve su napetiji.

Foto: Goran Leš
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime