Novi Žnjan će imati lungomare između plaže i kafića, brojne zelene površine i sportske sadržaje

Pogledajte nagrađeno rješenje natječaja za uređenje Žnjanskog platoa pod nazivom Žnjan 3.0 - "Park za sve"

Foto: Miroslav Lelas

Danas je u Banovini pred javnosti prezentirano najbolje izabrano rješenje za Žnjanski plato čiji su autori Arhitektonski biro Ante Kuzmanića s grupom autora. Ocjenjivački sud kojemu je predsjednik ovl. arhitekt Vjekoslav Ivanišević, a članovi gradonačelnik Andro Krstulović Opara, dipl. ing. arh. Gojko Berlengi, ovl. arhitekt Dragan Žuvela i dipl. oec. Mario Šerić izabrao je 5 između 12 pristiglih radova, a prvu nagradu kako smo već spomenuli dobio Arhitektonski biro Ante Kuzmanić.


Novo rješenje Žnjana sastoji se od trim staze, šetnice uz samu plažu, brojnih zelenih površina, kafića i sportskih sadržaja te parkinga. Osnova cijelog rada je zelenilo i zelene površine kroz koje će ići trim staza za rekreaciju.

Tako će po novom rješenju biti oko 500 parking mjesta. Lungomare uz plažu će odvajati kafiće od plaže, što u prethodnim slučajevima prakse nije bio slučaj. To je jedan od glavnih dijelova ovog projekta da ne bude intervencija na samo plaži. Sami kafići će biti udaljeni 30 metara od mora, a njihov broj se s prijašnjih 30-ak smanjio na svega sedam.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara je naglasio kako neće biti naknadnih intervencija na ovom projektnom rješenju kao što je kod prijašnjih bio slučaj.

Izgled projekta novog Žnjana i kontaktnih zona Duilovo i Trstenička vala pogledajte u fotogaleriji.

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0