Lokaliziran požar u Imotskom, vatrogasci ipak ostaju na terenu sve do jutra

Trenutno se sanira požarište, a preostala vatra ne bi se smjela širiti, tvrde iz JVP Imotski

20:30 Kako saznajemo od vatrogasaca iz JVP Imotski, požar je lokaliziran i vrši se sanacija terena. Kazali su kako još uvijek ima dosta posla, a vatrogasci će na terenu ostati sve do jutra. Iz JVP Imotski su poručili i kako smatraju da se preostala vatra ne bi smjela širiti jer im i vjetar sada ide na ruku.


18:00 Stanje se poboljšava. Plamen ne zahvaća velike krošnje, iz JVP-a Imotski tvrde da će požar uskoro biti kontroliran. Na terenu su i dalje vatrogasci s tog područja, a stigla je i zračna pomoć.

16:28 Kako saznajemo od JVP Imotski, požar će uskoro biti okružen, a čim vatra prijeđe u hrastovu šumu, kojoj se i približila, bit će lokaliziran. Prema informacijama nekih medija, vatra je došla u blizini kuća, no iz JVP Imotski naglašavaju kako opasnosti nema. Čeka se dolazak dva kanadera.

15:48 Požar se širi sjeverno od Crvenog jezera. Vatrogasci i kanaderi pokušavaju obuzdati plamen visok i po 30 metara, a problem im stvara i vjetar koji stalno mijenja smjer.

Iz JVP Imotski doznajemo da se požar širi prema sjeveru, te ide prema selima.

15:00 O ozbiljnosti situacije najbolje govori video koji nam je poslao čitatelj


14:47 – Vatra se brzo širi, a požarna fronta približava se selu Živanovići, kažu nam u JVP Imotski. Dobra vijest je da su na požarište stigli i kanaderi.[fb_pe url=”https://www.facebook.com/vatrogasciheroji/videos/791845780975726/” bottom=”30″]

14:32 – Nešto prije 14 sati ponovne aktivirao požar u Imotskom kod Crvenog jezera. Dok čekamo skore službene informacije od strane imotskih vatrogasaca, doznajemo da je požar izbio na zapadnom rubu nedavnog velikog požara. Na teren su poslani svi vatrogasci s imotskog požara, a požar se širi nošen umjerenim zapadnim vjetrom.

Podsjetimo, požar je prekjučer poslijepodne buknuo uz same zapadne i sjeverozapadne rubove Crvenog jezera,te se potom proširio ispod županijske prometnice Imotski-Ričice i ozbiljno zaprijetio i kućama. Opožareno je oko 50 hektara guste borove šume.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0