21. rujna trebao se dogoditi nastavak sjednice splitskog Gradskog vijeća, no kako su vijećnici HGS-a odbili sudjelovati na njoj i tako srušili kvorum, sjednica je odgođena.

Problemi unutar vladajuće koalicije u Splitu između HDZ-a i HGS-a tako su izašli na vidjelo nakon što je Željko Kerum naredio svojim vijećnicima da ne nazoče nastavku sjednice. Rujanskim je događajem tako na mala vrata krenula predizborna kampanja za lokalne izbore koji će se održati u proljeće sljedeće godine.

HGS je svoj potez obrazložio je dodjelom nagrade “Zlatni kurac” od strane inicijative “Dnevna doza splitskog nereda”. Zatražili su kazneni progon jednog od administratora Facebook stranice spomenute inicijative Bojana Ivoševića, a gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari poručili su da stane u obranu grada. Naknadno je gradonačelnik rekao da mu je spomenuti naziv nagrade neprihvatljiv, naglasio je da on nije izdao dopuštenje da se dodjela dogodi na Vidilici, no rekao je i da inicijativa ima nesporne zasluge i prokazivanju na probleme u gradu.

Novi pokušaj u ponedjeljak

Novi pokušaj nastavka 37. sjednice splitskog Gradskog vijeća dogodit će se u ponedjeljak, 5. listopada. Pitanje svih pitanja je – hoće se HGS-ovci ovoga puta pojaviti.

Prema našim informacijama, Kerumovi vijećnici će nazočiti sjednici, no hoće li HDZ moći računati na njihove ruke, ostaje potpuno neizvjesno.

 

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime