Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 378 obrađenih testova danas je 37 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju s područja Splitsko-dalmatinske županije i to iz Splita 18, Solina 1, Okruga 1, Trogira 1, Lokvičića 1, Imotskog 2, Prološca 1, Ciste Provo 1, Kaštela 5, Sinja 1, Otoka 1, Lećevice 1, Bola 1, Starog Grada 1 i Makarske 1.

Dvoje iz ostalih županija i dvoje stranih državljana

Uz 37 novooboljelih osoba pozitivnih na COVID infekciju s područja Splitsko-dalmatinske županije još su dvije osobe iz drugih županija pozitivne na COVID infekciju i to 1 osoba iz Zagrebačke županije i jedna osoba iz grada Zagreba, kao i dvoje stranih državljana (jedna osoba iz Ujedinjenog Kraljevstva i jedna osoba iz Njemačke).

Svi novooboljeli iz drugih županija kao i dvoje stranih državljana testirani su u Splitu. Od 37 novooboljelih osoba sa područja Splitsko-dalmatinske županije, 11 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

Preminula starija žena

Prema izvješću KBC-a Split, preminula je starija ženska osoba stara 81 godinu, koja je uz nekoliko teških kroničnih bolesti bila pozitivna i na COVID infekciju.

628 osoba nalazi se u samoizolaciji. 16 COVID pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC-u Split dok se 1 osoba nalazi na respiratoru, izvijestio je Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime