U subotu se održao drugi krug izbora u SDP-u na kojima je 11.585 članova između Peđe Grbina i Željka Kolara biralo četvrtog predsjednika SDP-a.

Na izbore je izašlo 7.993 glasača, što čini 68 posto od ukupnog broja članova s pravom glasa.

Nakon obrađenih svih biračkih mjesta, Peđa Grbin osvojio je 5.143 glasova, odnosno 64,85 posto, dok je Željko Kolar osvojio 2.788 glasova, odnosno 35,15 posto.

Peđa Grbin tako je postao novi predsjednik SDP-a.

Potpredsjednici su postali Biljana Borzan, Sabina Glasovac, Ranko Ostojić i Siniša Hajdaš Dončić, jer su ukupno osvojili najviše glasova. U Predsjedništvo koje ukupno broji 17 članova, ušli su još i Ivan Račan, Mišo Krstičević, Željko Jovanović, Mihael Zmajlović, Predrag Fred Matić, Kristina Ikić Baniček, Željko Sabo, Romana Jerković, Ivana Marković, Domagoj Hajduković, Jasenka Auguštan Pentek, Sara Medved i Biljana Gaća.

Bivši predsjednik Davor Bernardić čestitao je novom predsjedniku SDP-a rekavši da je to velika čast i odgovornost.

Istaknuo je da je ponosan što je stranka pokazala predani rad i dostojanstvo te inkluzivnost u hrvatskoj politici. Po prvi puta su sve funkcije u stranci birane po načelu jedan član – jedan glas, dodao je, navodeći to kao visoki demokratski standard.

Kazao je da njegova odluka o odlasku s mjesta šefa SDP-a nije bila teška jer je puno radio i za stranku i za Hrvatsku.

“Nastavljamo se boriti, a zadatak vođenja je na nekom drugom”, dodao je i zaželio sreću novom vodstvu.

“SDP je potreban Hrvatskoj”, rekao je Željko Kolar nakon što je čestitao svom protukandidatu.

“U SDP-u ima snage, energije i volje, a vjerujem da će u novom predsjedniku biti mudrosti da okupi ljevicu za bolju Hrvatsku”, istaknuo je.

Bernardić čestitao Grbinu: “Nastavljamo se boriti”

– Hvala svim članicama i članovima SDP Hrvatske koji su izašli na izbore i dali mi svoje povjerenje. Od večeras zajedno počinjemo graditi novi SDP, stranku koja uključuje, a ne stranku koja isključuje. Stranku u kojoj smo svi ravnopravni i u kojoj ćemo zajedničkim snagama stvarati budućnost. Hvala svima na poštenoj i demokratskoj borbi – napisao je Grbin.

PEĐA GRBIN ČETVRTI PREDSJEDNIK SDP-a HRVATSKE Osvojio oko dvije trećine glasove, prve reakcije iz Splita


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

  1. DRAGI ,DRUŽE GEBIN,ČESTITAM TIPOBJEDU I I ŽELIM DOBRU PERSPEKTIVU ,ALI BEZ REVOLUCIJE NEMA PERSPEKTIVE,JER SI IZABRAN U KLASNO,KRVOLOČNO-KRŠČANSKO-PLJAČKAŠKIM DRUŠTVENO-PROIZVODNIM ODNOSIMA U KOJIMA TI NIŠTA DRUGO NE PREDSTOJI OSIM GLASNO LAJANJE NA SVE ONO ŠTO NUDI OVAKVO KLASNO USTRTOJENO DRUŠTVO.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime