Novi detalji strašne tragedije na Braču: Dječak koji se utopio u Postirama bio je sin slavnog sportaša

Otac preminulog dječaka nakon što su mu javili vijest, hitno je krenuo iz Argentine za Hrvatsku

Trinaestogodišnji dječak iz Srbije koji se u subotu utopio u Postirama na Braču, sin je slavnog argentinskog odbojkaša srpskog podrijetla Marcosa Milinkovića, piše Blic.


Riječ je o najvećoj odbojkaškoj legendi Argentine, a porijeklom je Srbin. Šest puta je proglašen najboljim odbojkašem Argentine, triput je nastupio na Olimpijskim igrama. Luka je i sam krenuo tatinim stopama. Bio je član Odbojkaškog kluba Vojvodina.

Još uvijek nije poznato što je uzrok utapanja dječaka, a policija je ustvrdila da nema elemenata koji bi ukazivali na kazneno djelo. Na tijelu preminulog dječaka nisu primijećene ni ozljede koje su mogle eventualno izazvati nesvijest tijekom ronjenja.

Kako Blic piše Marcos Milinković nakon što su mu javili vijest, hitno je krenuo iz Argentine za Hrvatsku.

Nesreća se dogodila u subotu u Postirama na Braču kada je utopio 13-godišjni dječak.

“Je li živ, je li živ?”, vikala je majka dječaka iz Srbije kojega su u subotu iza 19 sati u uvali Mala Lozna pronašli na dnu mora 50-ak metara od obale. Nesretnom dječaku u pomoć su odmah priskočile dvije medicinske sestre koje su se našle na plaži, liječnik iz Engleske na godišnjem odmoru te vozilo Hitne pomoći iz Supetra, ali dječaka nisu uspjeli spasiti. Sat vremena pokušavali su ga reanimirati, a onda su morali proglasiti njegovu smrt, piše 24 sata.


“Dječak i njegovi prijatelji iznajmili su kajak u razdoblju od 17 do 19 sati, a vratili su ga oko 18,25 sati. Dvojica dječaka otišla su na školsko igralište na košarku, a on je rekao da će se još kupati”, ispričao je jedna od svjedoka cijelog prizora.

“U 19 sati došao je jedan Slovenac vratiti pedalinu,  te pitao ima li tko masku, jer mu se činilo da netko roni ili je mrtav, ali nije želio dizati uzbunu jer nije bio siguran je li dobro vidio. Dao sam mu masku i kad je došao na to mjesto počeo mi je signalizirati. Sa sinom sam otišao tamo brodom i doista na dnu, na nekih sedam metara dubine je bilo tijelo, kao da leži na prsima. Odmah se pojavio i mještanin koji roni na dah do 50 metara dubine, izvukao ga na površinu, ubacili smo ga u brod i počeo sam oživljavanje. Kad smo došli do plaže, oko 19,10 sati, nastavili su s reanimacijom, ali nije bilo pomoći”, ispričao je mještanin,  dugogodišnji policajac, piše 24 sata.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0