NOVI DETALJI Bacio bombu na djelatnike HEP-a: Jedan radnik ima po život opasne ozljede

Geleri su pogodili svu trojicu radnika HEP-a, a najgore je prošao 52-godišnji D.M. koji je zadobio teške ozljede glave i trbuha


Jutros oko 9:20 71-godišnji Milorad A. je u Ulici Jana Žiške u Pakracu bacio bombu na tri radnika HEP-a koji su mu došli isključiti struju.


Kako je za Index rekla šefica bolnice u Pakracu Marina Major, dvojica radnika su stabilno, imaju višestruke ozljede od šrapnela, jedan po cijelom tijelu, drugi po desnoj strani abdomena. Treći je u kritičnom stanju, život mu je ugrožen te je prebačen u Zagreb.

Lokalni portal mojportal.hr piše da su mu ozlijeđeni glava i trbuh.

Kako se sve dogodilo?

Djelatnici HEP-a parkirali su službeni kamion ispred Miloradove kuće, odmah pokraj stupova s naponskim kablovima. Nakon što su mu pozvonili na vrata, rastrojen je izašao iz kuće i ubrzo bacio bombu na njih. Geleri su pogodili svu trojicu radnika HEP-a, a najgore je prošao 52-godišnji D.M. koji je zadobio teške ozljede glave i trbuha. On je brzo prebačen u pakračku bolnicu gdje su utvrdili da mu je život ugrožen te ga malo poslije 13 sati poslali u KBC Zagreb, piše mojportal.hr.

D.M., koji je najteže stradao, razveden je i sam je živio u svojoj kući u Pakracu. Posljednje vrijeme provodio je s djevojkom, piše lokalni portal. Nadalje, 55-godišnji I.O., inače otac troje djece, pretrpio je lakše ozljede i liječi se u pakračkoj bolnici. Navodno mu je puknuo bubnjić, dodaju.

Susjedi u šoku pričaju da ne mogu vjerovati da se tako dobrom čovjeku dogodilo takvo zlo.“Supruga mu je vjerojatno u bolnici, nikoga vam nema sada u kući. Dobar je to čovjek, visok, stvarno susjed kakav se poželjeti može, o njemu se samo sve lijepo može reći. Eto, tako dobar čovjek da tako nastrada ni kriv ni dužan, samo je radio svoj posao, Bože dragi”, priča jedna susjeda koja je željela ostati anonimna.

Što se trećeg djelatnika HEP-a tiče, riječ je o 53-godišnjaku za kojeg se isprva mislilo da je prošao bez ozljeda, no naknadno je zatražio liječničku pomoć. Osim velikog šoka, navodi mojportal.hr, pretrpio je lakše ozljede.Nije prvi put da se HEP-ovcima prijeti nasiljem

Također, mojportal.hr navodi da ovo nije prvi put da HEP-ovci imaju problema u ovakvim situacijama. Već su znali tražiti pratnju policije za pojedine intervencije isključivanja struje jer se znalo dogoditi da im dužnici prijete nasiljem nakon što im se najavi isključenje.

Kako pišu, Milorad A. dosad nije bio policijski prijavljivan i ničime nije skretao pažnju na sebe. Susjedi su kazali da je bio teže naravi, ali da nikad s njim nisu imali problema. Navode da Milorad A. nakon uhićenja nije radio probleme, bio je potpuno miran te nije pokazivao ni najmanje znakove agresije.

Susjeda: Malo je otišao sa živcima

Susjeda je ispričala što se dogodilo.

“Bila sam u ljetnoj kuhinji ujutro kad je to grunulo… To vam je toliko grunulo da to nije bilo za izdurati. Ja sam se uplašila tako da vam opisati ne mogu. Još sam sama u kući jer mi je muž umro prije mjesec dana, a sin mi je otišao na put, baš me zvao maloprije da pita jesam li se uplašila, a ja mu kažem: ‘Sine, joj, skoro sam i ja umrla koliko sam se uplašila.’ Znam Milorada, umrla mu je žena prije jedno dvije godine. Ne znam, dijete, kako takva ludost dođe čovjeku u glavu. Mi smo svi ovdje u dobrim odnosima, nikakvih problema nismo imali jedni s drugima, pa ni s Miloradom. On je prije bio dobar, a onda odjednom više nije bio dobro”, priča Miloradova susjeda Mara.

Susjeda je za mojportal.hr rekla da je “malo otišao sa živcima”.

“Pa kao da je malo sa živcima otišao. Žena mu je umrla prije dvije godine, možda ga je i to teško pogodilo. Lijepa je bila, Jovanka. Umrla žena, rak je imala. A on je ostao sam tu. Jedno je vrijeme bio i u kući u Ožegovcima (mjesto nedaleko od Pakraca op. a.), ali valjda nije ni tamo mogao biti ni s kim. Živci su mu otišli, teško mu je bilo. Ima dva sina, jedan mu živi u Nizozemskoj, a drugi je u Srbiji. Ali djecu mu ne znam. Nesreća je to, velika, dijete moje. Stradali ljudi ni krivi ni dužni”, ispričala je susjeda.

Nije se opirao

Milorad se, kažu susjedi, nije opirao uhićenju.

“Baš sam primila kvaku kako bih izašla na ulicu baciti smeće i onda je grunulo. Strašno sam se uplašila. Muž mi je bolestan, a unuka mi je gore na katu i uči. Odmah me nazvao sin i rekao da ne izlazim iz kuće. Policija je sada tamo, pretražuju kuću da vide je l’ ima još bombi i ostalog oružja. Miloradu je prije godinu i pol dana umrla žena, a djeca mu žive negdje vani. Nismo imali s njim nikakvih problema iako je malo teže naravi. No nije mi na kraj pameti bilo da bi mogao napraviti ovako nešto”, kaže susjeda kojoj su dijelovi bombe oštetili kuću.

Javila se policija

Iz policije su se javili oko 13 sati i poslali priopćenje.

“U srijedu 27. siječnja 2021. oko 9.19 sati u Pakracu u Ulici Jana Žiške, muškarac je iz kuće bacio eksplozivnu napravu na trojicu muškaraca djelatnika HEP-a.

Tom prilikom su 52-godišnjak i 55-godišnjak ozlijeđeni i prevezeni u bolnicu u Pakrac radi pružanja daljnje liječničke pomoći, dok je treći muškarac starosti 53-godine naknadno zatražio liječničku pomoć. U eksploziji je došlo do oštećenja susjednih kuća. Vezano za navedeno uhićen je 71-godišnjak i slijedi daljnje kriminalističko istraživanje i utvrđivanje svih okolnosti navedenog događaja”, poručila je Policijska uprava požeško-slavonska.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
2
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime