Iako je jutros uklonjen od strane komunalnih redara, štekat poljudskog kafića “Oće li kiša?” vraćen je već u popodnevnim satima.

Vlasnik kafića, tvrtka Belak d.o.o. je Gradu ostala dužna za ugovore iz 2015. i 2016. godine, a trenutno nemaju nikakv ugovor. Prema prethodnom ugovoru imali su pravo postaviti kiosk od 12 metara kvadratnih, te štekat u zatvorenom 33,63  i na otvorenom od 20 metara kvadratnih. Redari su jutros u pratnji policije uklonili stolove koji su postavljeni mimo tog već nevažećeg ugovora, a isti su i zalazili na parcelu koja koncesijom pripada Hajduku.

Kontaktirali smo vršitelja dužnosti pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo, Damira Babića.

– Mi smo uklonili taj štekat i oni su očito stavili nešto novo. Mi ćemo ponovno, najranije sutra ujutro, krenuti u postupak uklanjanja. A što reći? – rekao je Babić.

Kako doznajemo, ovaj objekt već duže vrijeme smeta i Hajduku i najvećem festivalu elektronske glazbe, Ultri. Naime, s obzirom na lokaciju, za vrijeme velikih utakmica i navedenog festivala, ovaj kafić je prvi na “udaru” posjetitelja, a problem je što pića koja toče dolaze od konkurentskog branda sponzora Hajduka i festivala. Osim toga, van ugovora iznose višak stolova s natpisima konkurentskih brandova. Taj detalj Hajduku i Ultri stvara problem s postojećim sponzorom.

Iz Grada su potvrdili za Dalmacija Danas da vlasniku objekta ide kazna i ponovno uklanjanje štekata nakon što se provede procedura za uklanjanje.