Nova ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo u Splitu bit će dosadašnja zamjenica

Dosadašnja ravnateljica Jasna Ninčević se nije javila na natječaj

Upravno vijeće Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije poklonilo je povjerenje Željki Karin, dosadašnjoj zamjenici ravnateljice Jasne Ninčević. Ona će tako sljedeće četiri godine voditi Zavod. Kako doznaje Index, dobila je četiri glasa članova Upravnog vijeća, predstavnica Radničkog vijeća bila je suzdržana. Navodno se članovi RV-a nisu mogli odlučiti koga bi podržali, piše Index.


Neočekivano, dosadašnja ravnateljica Ninčević, koja je odradila puna dva mandata, nije se javila na natječaj. Petar Korda, jedan od kandidata, povukao je jutros svoju kandidaturu, što je uoči sjednice jutros usmeno priopćio predsjedniku Upravnog vijeća Josipu Banoviću. U trci je tako uz Karin ostala još samo Ivana Marasović Šušnjara, no kako je Karin bila prva po abecednom redu i kako je odmah dobila četiri glasa, za ostale kandidate nije se ni glasalo.

 

Statutom Zavoda, koji je posljednji put mijenjan prije tri godine, za ravnatelja su se mogli javiti samo djelatnici medicinske struke. Neko vrijeme pričalo se kako će se Statut možda mijenjati kako bi se kandidatura omogućila i drugim djelatnicima, no do toga ipak nije došlo. Tako je iz trke za glavnu fotelju Zavoda ispao Nenad Periš, kemičar i šef Odjela za ispitivanje kvalitete zraka i tla, inače predsjednik HDZ-a Bačvice, piše Index.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0