NOVA NAJVIŠA GRAĐEVINA U SPLITU Pogledajte ekskluzivan pogled sa 70 metara visokog Westgate tornja B

Toranj B je već u ovoj fazi dosegao oko 70 metara visine, čime je preuzeo titulu najviše zgrade u Splitu

Izgradnja Westgate tornja B u Splitu napreduju iz dana u dan. Trenutno se gradi 16. kat tornja B budućeg Marriott hotela. Podsjetimo, u ožujku ove godine predugovor su u Splitu potpisali investitor kompleksa Josip Komar i potpredsjednik Marriotta Paul Rosenberg. Tako će hotelski lanac Marriott ući na hrvatsko tržište i za to će napraviti iznimku – prvi put neće ući u neku državu preko glavnog grada. Lanac iam preko 6 tisuća hotela diljem svijeta, a u svom sustavu drži i Starwood, odnosno brendove poput Sheratona, Westina i Le Meridiena.


U prvi dio kompleksa Westgate i toranj od 12 etaža već je uselila Splitska OTP banka.

Najavljeno je da će novi splitski hotel imati 193 sobe i apartmana, kongresnu dvoranu te uobičajene sadržaje poput wellnessa i fitnesa, a spadat će u kategoriju četiri plus zvjezdice. U niže etaže uselit će IT i tehnološke tvrtke.

Toranj B je već u ovoj fazi dosegao oko 70 metara visine, čime je preuzeo titulu najviše zgrade u Splitu. Do sada je najviši neboder bio onaj na Poljudu koji je visok oko 60 metara, a i kampanel Sv. Duje je slične visine.

Trenutno se gradi 16. kat, a na njemu će biti hotelski wellness s bazenom. S obzirom na to da izvedba bazena na takvoj visini iziskuje zahtjevnije radove, ovaj kat se gradi nešto sporije.

Objekt je potpuno podijeljen na dva dijela – uredski i hotelski, a svaki ima svoje liftove.


Splitski fotograf Goran Leš tijekom subote boravio je na Westgate tornju B u izgradnji, uključujući trenutno posljednji 16. kat tornja. Pogled koji se pruža s njega već u ovom trenutku je neprocjenjiv, a u to se možete uvjeriti u priloženoj fotogaleriji.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0