Nova kamera za nadzor brzine vozila na Jadranskoj magistrali: Snima promet u oba smjera, vozačima je jedva uočljiva

Ove kamere mogu istovremeno mjeriti brzine čak 32 vozila koja se nalaze u istom kadru

Kako smo ranije danas izvijestili, tijekom subote u blizini škole u Košutama kod Trilja postavljena je kamera za nadzor prometa. Na tom mjestu su prije nešto više od dvije godine u stravičnoj nesreći poginule tri osobe, a često su u krugu škola stradavala i djeca. Srećom, bez tragičnih posljedica.


VEZANI SADRŽAJ:

Nema sumnje da će postavljanje nadzorne kamere doprinijeti sigurnosti u prometu. Do ove jeseni policijske uprave na području RH raspolagale su ukupno s 28 fiksnih uređaja za nadzor brzine kretanja vozila, koji su bili razmješteni u 62 kućišta. U ranu jesen najavljeno je postavljanje 59 fiksnih uređaja te 122 kućišta ili ormarića, u koja se postavljaju spomenute nadzorne kamere.

Ovih dana svjedočimo njihovom postavljanju. Tako je jutros postavljena nadzorna kamera na jadranskoj magistrali u Podgori, kod skretanja za Čaklje. I ova je dionica poznata po čestim prometnim nesrećama i divljanju nesavjesnih vozača.

Kamere koje se postavljaju bitno su manje od dosadašnjih. Nalaze se najčešće na stupovima za rasvjetu što znači znatno više nego do sada i vozač ih vrlo teško može uočiti. To znači da je jedini način da vas kamera ne fotografira je da se uvijek pridržavate prometnih pravila.

Nove kamere za hrvatske ceste naručene su od dva različita proizvođača, a to su Gatso t-Serija RT4 i Simicon Cordon M-2. Ove kamere mogu istovremeno mjeriti brzine čak 32 vozila koja se nalaze u istom kadru, te očitavanja registarskih oznaka vozila.

TRENUTNE LOKACIJE NADZORNIH KAMERA U SPLITSKO-DALMATINSKOJ ŽUPANIJI

PODACAJadranska magistrala, južno od Makarske

PODGORA

Jadranska magistrala, Čaklje – južno od Makarske

RUSKAMEN

Jadranska magistrala, u smjeru od Splita prema Makarskoj

DUĆE

Jadranska magistrala, u smjeru od Makarske prema Splitu

SEGET VRANJICA

Jadranska magistrala, u smjeru od Šibenika prema Trogiru

U PU splitsko-dalmatinskoj lokacije su u Podacama, Dućama, Seget Vranjici, Ulici Kralja Držislava u Splitu i Imotskom.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime