NORVEŠKI ZBOR ODUŠEVIO Mjesecima učili pjesmu, pa u Hrvatskoj iznenadili domaćine pjesmom “Ruža crvena”

Norveški je zbor izveo nekoliko svojih pjesama, a onda su svi ostali iznenađeni kada su čuli prve taktove evergreena "Ruža crvena"

Kada hrvatski zborovi pjevaju strane pjesme, to nije osobita rijetkost. Međutim, kada strani zborovi zapjevaju nešto hrvatsko, onda je to nešto što se ne čuje svaki dan. A tu čast imali su prilike čuti gosti eko etno sela Škopljanci, gdje je ovoga rujna uživao mješoviti norveški zbor “Strandvik blandakor“. Ovaj simpatični zbor dolazi iz norveškog gradića Eikelandsosen, u blizini Bergena.


Utisci članova norveškog zbora

U Dalmaciju su se jednostavno zaljubili, neki od njih već se nekoliko puta vraćaju u Škopljance. Ovoga puta odlučili su iznenaditi svoje domaćine, članove lokalnog KUD-a, s kojim su Norvežani u dobrim odnosima, a dosadašnju dobru suradnju žele produbiti osnivanjem norveško-hrvatskog kluba prijateljstva.

Norveški je zbor izveo nekoliko svojih pjesama, a onda su svi ostali iznenađeni kada su čuli prve taktove evergreena “Ruža crvena”. Pjesmu su vrijedno učili mjesecima na jeziku kojega ne poznaju i koji je potpuno različitih od njihovog, stoga je njihov trud za svaku pohvalu.

“Ružu crvenu” u izvedbi norveškog zbora možete poslušati ovdje:

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0