Prvi srpanjski vikend na cijelom Jadranu protječe u znaku stabilnog ljetnog vremena. Jutros su minimalne temperature zraka bile od 15°C ponegdje na sinjskom području do vrlo toplih 25°C ponegdje uz obalu i na otocima.

Već dio nedjelje proći će u znaku pretežno sunčanog vremena, no krajem dana i osobito navečer očekuje se umjeren porast naoblake. Navečer i u noći na ponedjeljak lokalno će biti kiše, pljuskova i grmljavine, uglavnom u dijelovima sjeverne i srednje Dalmacije, na jugu će se većinom zadržati suho. Oborine će biti lokalnog karaktera pa ponegdje može pasti preko 20 litara kiše po kvadratnom metru, a susjedno područje može ostati potpuno suho. Lokalno se ne isključuje mogućnost tuče. Danju će puhati slab vjetar s mora, a navečer će prolazno zapuhati bura i tramontana koja za vrijeme nevremena na moru može imati jake udare. Zbog mogućnosti nevremena DHMZ je izdao žuti i narančasti stupanj upozorenja na Jadranu. Najviše dnevne temperature bit će visoke, većinom od 29 do 35°C.

Ponedjeljak će biti poluoblačan i veći dio dana suh. Samo se ponegdje očekuje slab i prolazan pljusak. Nakon bure u noći, danje puhati većinom slab maestral. Najviše dnevne temperature od 28 do 33°C.

Promjenjivo će biti u utorak, osobito u drugom dijelu dana kada će biti mjestimičnih nestabilnosti. Noću burin, danju će puhati vjetar s mora. Temperature zraka bez veće promjene u odnosu na ponedjeljak, s pljuskovima malo niže.

U prvom dijelu srijede bit će nestabilno, ponegdje uz pljuskove, a moguće je i lokalno izraženije grmljavinsko nevrijeme. Danju postupno razvedravanje sa zapada. Zapuhat će bura koja će u sjevernoj Dalmaciji popodne imati vrlo jake udare. Bit će malo svježije.

Novu tjednu prognozu vremena pročitajte ujutro na našem portalu.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime