Srijeda je bila još jedan natprosječno topao dan u Dalmaciji. Najviše dnevne temperature zraka bile su od 13 do čak 18 Celzijevih stupnjeva.

Veći dio dana bio je suh i djelomično sunčan, a više oblaka bilo je krajem dana. Bio je tu uvod u kratkotrajnu promjenu vremena koja nam stiže u nadolazećoj noći.

Prolazno će se jače naoblačiti, ponegdje će biti slabe kiše, a uz granicu s BiH i snijega. Jačat će bura i tramontana. Daljnje jačanje vjetra imat ćemo prvih sati četvrtka, a vrhunac jačine bure bit će oko zore. Tada će bura biti jaka s olujnim udarima, a na splitskom i osobito makarskom području prolazno su mogući udari preko 120 km/h.

DHMZ je, unutar sustava MeteoAlarm, izdao narančasti stupanj upozorenja zbog bure za veći dio Jadrana.

Već od jutra prevladavat će pretežno sunčano s burom i tramontanom u slabljenju. Najviše dnevne temperature zraka bit će od 7°C ponegdje u Zagori do 13°C uz obalu i na otocima.

Od petka do kraja tjedna bit će pretežno sunčano. U petak i subotu bit će slaba do umjerena tramontana, a u nedjelju će biti tiho. Jutra prohladna uz mraz u Zagori, ali i ponegdje u unutrašnjosti otoka. Najviše dnevne temperature ugodne, većinom od 11 do 16°C.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime