Vrijeme se tijekom subote prolazno stabiliziralo, no navečer je s mora počelo novo naoblačenje. U ranim večernjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina zahvatili su područje otvorenog mora, a oborina je bilo i na nekim vanjskim otocima.

U noći na nedjelju oborinska masa zahvatit će dio Dalmacije, donoseći kišu, a ponegdje i pljuskove s grmljavinom. Neverini ponegdje mogu donijeti i malo tuče. U planinama iznad 1000 metara nadmorske visine padat će snijeg, a s padanjem snježne granice snijeg je tijekom noći ponegdje moguć i u nižim dijelovima Dalmatinske zagore, pa čak i nisko na obalnom gorju.

Noćas će puhati levant, a od jutra će vjetar okretati na buru, pa će oborine prestati u većini predjela osim na jugu Dalmacije, gdje još može biti kiše, u zaleđu obale i susnježice.

Bura će tijekom nedjelje biti umjerena i pojačana, prema kraju dana ponegdje s olujnim udarima. Danju će biti prohladno s najvišim dnevnim temperaturama od 3 do 7°C u Zagori, od 7 do 11°C uz obalu i na otocima, ali će uz buru dojam hladnoće biti izraženiji.

Ponedjeljak i utorak donose pretežno sunčano vrijeme s burom koja će biti najjača u ponedjeljak ujutro, kada su mogući olujni udari. Dodatno će zahladiti, tako da nas očekuje prave zimske temperature zraka.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0