NLM Solin upozorava: “Rijeka Jadro je zagađena fekalijama! Na ovim lokacijama se nemojte kupati”

"Pozivamo sve građane grada Solina da pripaze na sporne lokacije prilikom kupanja dok gradske službe ne odrade svoj posao"

Nezavisna lista mladih Solin je poslala priopćenje za javnost u kojem upozorava građane da se ne kupaju na određenim lokacijama rijeke Jadro, zbog onečišćenja fekalijama. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.


NLM Solin najveće osvježenje lokalnih izbora u Solinu, na poziv zabrinutih građana obišli su lokacije uzduž rijeke Jadro, najvećeg bogatstva Dalmacije, na kojima se ispušta fekalni otpad.

Neke od tih lokacija se nalaze u blizini i na području ihtiološkog rezervata u kojem se nalazi endemska solinska mekousna pastrva. Druge pak lokacije nalaze se na području samog kupališta, kojeg građani Solina redovito posjećuju. Posebno treba napomenuti da su dio tih građana i djeca.

Kao vijećnici grada Solina, predstavnici NLM Solin sutra će poslati službeni dopis Gradu Solinu da što prije izađu na teren i reagiraju bez obzira da li se neke od spornih lokacija nalaze u gradu Solinu ili općini Klis, jer ovdje se radi o najčisćoj rijeci u području Dalmacije, čije onečišcenje može znatno utjecati na zdravlje građana.

Ovim putem želimo pozvati sve građane grada Solina da pripaze na sporne lokacije prilikom kupanja dok gradske službe ne odrade svoj posao. Kao dokaz svemu prilažemo fotografije koje potvrđuju navedeno.

NLM Solin svoju dužnost shvatila je odgovorno i kao takvi ćemo obilaziti lokacije grada koje trebamo čuvati i o nepravilnostima na vrijeme upozoravati.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0