Sutra se održava elektronska sjednica splitskog Gradskog vijeća, a pred vijećnicima će se naći prijedlog da se članovima nadzornih odbora gradskih tvrtki privremeno ukine dio naknade i to za razdoblje od tri mjeseca. Članovi nadzornih odbora primaju do 1900 kuna naknade, bez obzira održi li se sjednica u aktualnom mjesecu ili ne.

Prijedlog je stigao od strane gradonačelnikovog Savjeta u situaciji aktualnih i najavljenih financijskih rezova, no originalni prijedlog bio je privremeno ukidanje, a pred vijećnike će  ići prijedlog o ukidanju dijela prihoda.

Odbor za izbor i imenovanja ipak je glasovao da prijedlog glasi da se članovima nadzornih odbora ukine 50 posto naknade. Na ovo je burno reagirao gradski vijećnik HSLS-a, Tonći Blažević.

“Jadno, da jadnije ne može biti. Prijedlog je da se svim članovima NO i UV gradskih poduzeća i ustanova ukine naknada u razdoblju travanj-lipanj. To je logičan i solidaran prijedlog u ovim vremenima. Prijedlog Gradonačelnika koji HSLS podržava.

No, Odbor za izbor i imenovanja tu odluku preinačio je na smanjenje 50% naknade. Predsjednik GV-a se ovdje izmotava, ali kolega Škorić uredno kaže o čemu se radi. Radi se samo i jedino o lovi. Kad političar ima “hrabrosti” kazati da je biti član NO ili UV socijalna kategorija ili bolje kazano kupovanje unutar stranačkih glasova, onda je valjda svima jasno zašto je tolika odioznost prema politici. Možete zamisliti “objektivnost, hrabrost i drčnost” nekog člana NO koji treba kontrolirati rad uprave, ako mu je to jedini izvor prihoda – rekao je Blažević.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime