U nedjelju navečer počelo je uklanjanje reklamnih plakata u Sinjskoj ulici.

Upitali smo radnike po čijem nalogu rade i zašto baš u nedjelju, ali nisu bili pretjerano voljni za razgovor. Tek su nas uputili na nadležne gradske službe i kazali kako tu nisu ilegalno niti u službi privatne tvrtke, već su poslani od strana Grada. Na pitanje hoće li se sanirati i ostali ilegalni panoi u užoj gradskoj jezgri, odgovorili su potvrdno.

Povezani sadržaj

Radnici uklanjaju naslage papira kojima su oblijepljeni inkartom uokvireni panoi, dok sam inkarat nemaju u planu otući ovom akcijom. Nešto dalje, u Nodilovoj, ista priča. Plakati uklonjeni do inkarta, a površina ostavljena kao da čeka nekog novog zakupca.

Splitski aktivisti su u petak uklonili ilegalne plakate s oglasne ploče u Marmontovoj ulici, ali u nedjelju su niknuli novi. Upitali smo dežurnog komunalnog redara hoće li se što učiniti po tom pitanju, a on nam je tek rekao da je problem prijavljen, a za ostalo se moramo obratiti nadležnima.

Kako je nedjelja navečer, za izjavu nismo uspjeli dobiti nikoga iz Grada. Dalibor Popovič iz Gista kazao je da smatra kako će posao oko uklanjanja panoa biti dovršen tek kada se otuku i okviri na koje su plakati postavljaju i kad se Grad izjasni da takvim panoima nije mjesto u užoj gradskoj jezgri.

Ostaje za vidjeti hoće li osobe odgovorne za najmanje dvije godine nemara i ilegalnog naplaćivanja javnog prostora biti otkrivene i adekvatno kažnjene, jer ne samo da je gradski proračun oštećen za iznos najma oglasnog prostora, već i za rad gradskih i drugih tvrtki, koje su iznova angažirane u pripremanju površina za ilegalno plakatiranje.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime