Jedan je prizor sa splitske Rive podijelio Splićane ne društvenim mrežama. Naime, na jednoj fotografiji snimljen je muškarac koji sjedi na klupi zapadnog dijela splitske Rive. Kraj sebe drži ruksak s osobnim stvarima, no detalj koji je pobrao svu pažnju je donje rublje (mudante) koje je objesio o klupu. Iz fotografije se ne može znati radi li se o opranom donjem rublju ili ne.

Dok je dio Splićana zgrožen činjenicom da netko može donje rublje vješati po javnim površinama, osobito klupi koju dnevno koriste stotine građana, drugi dio se suosjeća s muškarcem naglašavajući da se vjerojatno radi o kakvoj nesretnoj sudbini.

“I sad ti lipo sidi na šentadu”,

“Nije to ništa naspram jedne žene koja ne može čućnit i izmislila je šentadu kao pomoćnu školjku pa sideći vrši veliku nuždu na Rivi”,“Ajmeeeee meniiii, sad pogotovo neću sidit po šentadama”, – dio je komentara na društvenim mrežama.

Ipak, dio Splićana čudi se sugrađanima i prebacuje im nedostatak empatije.

“Čovik možda nema druge mogućnosti! Ti ako pereš doma, ne znači da si bolji od njega”.,

“Žalosno od nekih koji donose zaključke i sude na temelju jedne fotografije, a ne znate pozadinu priče”.

Na ovakvu reakciju nije se dugo čekao komentar:

“Netko bi trebao znati i to mu bit posao da zna pozadinu priče i poduzme da se ovo ne događa. Dakle fotografija nije ruganje nego ukazivanje, uostalom može biti ruganje sistemu i nadležnima koji ne primjećuju da je čovik cijeli dan, a možda i noć, već mjesecima na Rivi i šentadi. Uostalom, nasuprot je ured komunalnih redara i jednostavno pokucati na staklo i pitati ih je li kroz staklo vide i jesu li što poduzeli ili je to instalacija turističkog ureda”…


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime