NIJE IMALA NI STRUJU, NI VODU Baki Zorki ispunio se san, dobit će novi dom!

Baka Zorka živjela je u baraci bez struje i vode...

Tužna priča 89-godišnje Zorke Biljak, koja je izronila za vrijeme ovotjednih katastrofalnih požara u Splitu i zahvaljujući reporterima Hrvatske televizije, ipak će imati sretan završetak. Starica s adresom u ruševnoj baraci neposredno uz kamenolom, u sobici od nekoliko kvadrata bez struje i vode, već danas dobit će novi dom, piše N1.


U strašnoj noći kada je gorjela Žrnovnica, među evakuiranim stanovnicima smještaj je u Spaladium Areni našla i Zorka Biljak.

U rješavanju njenih problema angažirali su se svi: od Splitsko-dalmatinske županije, preko Grada Splita i Općine Podstrana, do Centra za socijalnu skrb i Splitsko-makarske nadbiskupije. Baka Zorka nije željela ići u umirovljenički dom, nego ostati što bliže adresi na kojoj je sama samcata provela posljednjih deset godina, a jedina želja bila joj je da napokon uživa u blagodatima struje i vode i eventualno vlastitoj maloj kuhinji. Pa je to i dobila.

“U neposrednoj blizini pronašli smo objekt u puno boljem stanju: to formalno jest baraka, ali je višestruko veća i pristojnija, potpuno opremljena infrastrukturom. Da, ima i struju i vodu, i kuhinju i toalet i spavaonicu”, potvrdio je za tportal splitski dožupan Luka Brčić.

Ispostavilo se da je kuća u vlasništvu Nadbiskupije i da je u njoj do prošle godine živjela žena koja je na koncu preselila u dom umirovljenika, a sama Nadbiskupija odmah je dala suglasnost za useljenje. Dokumenti su pribavljeni u roku od nekoliko sati. “Danas je u tijeku preseljenje, a u nedjelju ćemo je posjetiti i ponuditi dodatnu pomoć. Gospođa Zorka je zbrinuta u pristojan smještaj, a javilo nam se i dosta građana koji joj žele donirati”, kazala je za tportal splitska dogradonačelnica Jelena Hrgović, koja je također posredovala u rješavanju problema, piše N1.

Skromna starica nije tražila puno i nije se željela isticati – samo se, pokazujući raspadnute zidove i svu bijedu oko sebe, jednostavno zapitala: ‘Ima li ovoga igdje?’. Kod nje, eto, više nema.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0