Ovog vikenda u Vrgorcu je održana izborna skupština Nezavisne liste mladih (NLM). Izabrano je novo vodstvo i izglasan novi statut stranke u cilju jačanja budućeg djelovanja. Kako su istaknuli, najbitnija osnovna načela Nezavisne liste mladih su briga za mlade, podizanje kvalitete života mladih obitelji i pronatalitetna politika.

– Ljudi su najveći i najvažniji resurs jedne države. Danas smo nažalost suočeni s velikim problemima iseljavanja i demografskim kolapsom države. To su izazovi budućnosti koji će moći biti rješivi jedino potpunim zaokretom u odnosu na trenutno stanja. Želimo svoju energiju budućeg djelovanja usmjereni u zaokret prema boljoj budućnosti.

Promijenili smo sjedište stranke. Selimo iz Vrgorca u Solin, „najmlađi“ grad po dobnoj strukturi stanovništva u Hrvatskoj. Za predsjednika stranke ponovno je izabran Ante Pranić iz Vrgorca, a za potpredsjednike Vedran Duvnjak iz Solina i Petar Maretić iz Dicma. Za glavnu tajnicu izabrana je Anđelka Tomić iz Drniša – ističu iz Nezavisne liste mladih.

Za članove Glavnog odbora NLM-a izabrani su: Ljubomir Erceg, Ivan Franić, Mile Herceg, Ante Čupić, Ivan Ćurić, Nikša Kulušić, Anđelka Tomić, Anita Milišić Perković, Nada Gavrić, Ivan Bekavac, Branka Murat, Žarko Bilan, Ante Pranić, Vedran Duvnjak, Petar Maretić. Za predsjednika Glavnog odbora izabran je Ljubomir Erceg.

Trenutno Nezavisna lista mladih aktivno djeluje na području Vrgorca, Solina, Drniša i Dicma s ciljem širenja u druge lokalne sredine. Za vrijeme izborne skupštine članovi su najavili djelovanja NLM-a u drugim područjima Hrvatske, prije svega u Splitsko-dalmatinskoj i Šibensko-kninskoj županiji.

– Pozdravljamo prijateljske nezavisne liste i nezavisne pojedince s kojim imamo suradnju. Želimo biti politička opcija optimizma, održivog razvoja i pozitivnih konkretnih prijedloga s kulturom političkog dijaloga sve u cilju ostvarivanja temeljnih programskih smjernica koje su posebno usmjerene prema mladim, sadašnjim i budućim generacijama – zaključuju u Nezavisnoj listi mladih.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime