NEVRIJEME POGODILO SJEVERNI JADRAN Pala obilna kiša, noćas podno Velebita orkanski udari bure

Nevrijeme je silovito pogodilo dio zapada zemlje, a Dalmacija će se, nažalost, zadržati suha

Izražena hladna fronta krajem nedjelje zahvatila je zapadne dijelove zemlje. Olujni oblaci stigli su sa zapada nad Istru, Kvarner, Gorski kotar i dio sjeverozapadne Hrvatske donoseći kišu, pljuskove, grmljavinu i jak pad temperature zraka.


Snažno nevrijeme praćeno obilnim grmljavinskim pljuskovima prvo je zahvatilo zapadnu obalu Istre. Tamo je u samo sat vremena palo preko 20 litara oborine po kvadratnom metru. Nevrijeme se potom proširilo na ostatak istarskog poluotoka, ali i na Kvarner i njegovo zaleđe. Čak 38 litara kiše u samo sat vremena palo je u Čavlima u zaleđu Rijeke. Velik dio sjevernog Jadrana i središnje Hrvatske sredinom noći desetak je stupnjeva hladniji u odnosu na isto razdoblje jučer.

Temperature zraka sredinom noći (Pljusak.com)

Najviše je zahladilo u Gorskom kotaru. Primjerice, u Mirkovici je u 23 sata izmjereno samo 13 stupnjeva.

Vrlo toplo, ponegdje čak i vruće zadržalo se u Dalmaciji s večernjim temperaturama od 25 do 30°C. Jedino će Dalmacija od ovog prodora ostati potpuno suha.

Satelitska snimka srednom moći (plavo = kiša, žuto = munje). Izvor: WetterOnline Vrijeme & radar

Na sjevernom Jadranu već je zapuhala umjerena do jaka bura koja će noćas podno Velebita imati olujne do orkanske udare. Jake bure bit će i do Šibenika, a južnije će ona biti slaba do umjerena. Tijekom jutra bura će posvuda slabiti, zatim i okrenuti na vjetar zapadnih smjerova.

Sljedećih dan nas očekuje sunčano i ponovno sve toplije, a promjena vremena s padom temperature zraka u cijeloj zemlji očekuje nas 11. kolovoza. Opširnije na našem portalu tijekom ponedjeljka.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0