Makarski vatrogasci imali su posljednja 24 sata 15-ak intervencija uzrokovanih nevremenom. Upravo je Makarska grad u kojem se danas bilježe najjači udari vjetra, a ove večeri očekuje se vrhunac bure.

Zbog vremenskih neprilika i opasnosti padanja kupa s krova na prometnicu, ulica Don. Mihovila Pavlinovića od Doma zdravlja do križanja ulica A. Starčevića i ulice slikara Gojaka ostaje zatvorena za promet, a iz GCOM upućuju građane na obilazne ulice.

Za komentar zbivanja vezanih uz nevrijeme pitali smo zapovjednika JVP-a Makarska, Nediljka Primorca.

– Od jučer smo imali požar u Tučepima koji je brzo ugašen, a od ostaloga bura je lomila grane i stabla, padaju crjepovi s krovova, zaštitne mreže štandova su oštećene. Interveniramo u skladu s mogućnostima, no važno je istaknuti da postoji problem u starom dijelu grada i tamošnju prometnicu. Tu otpadaju crjepovi sa starih krovova i tu smo trenutno zatvorili promet zbog sigurnosnih razloga.

Oštećeno je i nekoliko vozila, no srećom nitko nije ozlijeđen. Kroz sve ove intervencije sudjelovalo je 15-ak vatrogasca koji su prioritetno rješavali kritične situacije. Zasad se uspješno rješavaju svi problemi – kazao nam je zapovjedni Primorac.

Dodaje da se večeras očekuje dodatno jačanje bure, te da su sve vatrogasne snage na makarskom području spremne za nadolazeću noć.– Intervencija će večeras vjerojatno biti još i više – zaključuje zapovjednik.


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime