Vikend u Dalmaciji protječe u znaku ljetnih vrućina. Iako se bližimo kraju kolovoza, temperature zraka su i dalje natprosječno visoke. Gotovo je posvuda više od 30°C, a u okolici Splita temperature su prešle vrlo vrućih 35 Celzijevih stupnjeva.

Već od jutra na jugu Dalmacije je bilo lokalno jačeg razvoja oblaka. Tako je u kratkotrajnom, ali jakom grmljavinskom pljusku na meteo postaji Dubrovnik – Petka palo čak 28 litara kiše po kvadratnom metru.

Popodnevne temperature zraka (Pljusak.com)

Nešto kasnije grmljavinski oblak se razvio južnije od Makarske. Na mjernoj postaji u Živogošću palo je 5 litara kiše po kvadratnom metru.

Slično kao i u petak, popodne je u dijelovima Zagore došlo do jakog razvoja oblaka. Grmljavinska linija zahvatila je šire kninsko područje, sve do Drniša. U Oklaju je u kratko vrijeme palo 12 litara kiše i tuče po kvadratnom metru. U Golubiću kraj Knina temperatura se uslijed nevremena spustila s 33 na 23 Celzijeva stupnja.

 

Iza 15 sati nevrijeme je nastavilo jačati te je zahvatilo područje od Maslenice, preko Like do Gračaca. Naši čitatelji dojavili su jako nevrijeme s tučom u dijelovima južne Like.

Prema posljednjim informacijama, tamo je temperatura pala na samo 17 stupnjeva. Kako kažu, autocestom na dijelu koje je zahvatilo nevrijeme se vozi 40 km/h, stvorile su se kolone, a čak se upalila rasvjeta.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime