NEVJEROJATNO Učenica autoškole udarila pješaka na pješačkom, pa pobjegla s mjesta nesreće

Ovaj 26-godišnjak i danas trpi posljedice nesreće, a iz autoškole mu se nitko nije niti ispričao


R.B. iz Sinja svakodnevno na posao putuje autobusom do Solina, a zatim pješači do posla na Dračevcu. U srijedu, 17. srpnja, je krenuo svojom uobičajenom rutom, no dok je na Širini prelazio pješački prijelaz na njega je naletio automobil poznate splitske autoškole.


– Oko 8:30 sati sam prelazio cestu na obilježenom pješačkom prijelazu kad je prema meni dojurio Golf 7 crvene boje splitske autoškole. Za volanom je bila mlada ženska osoba, a do nje je sjedio nešto stariji muškarac, pretpostavljam instruktor. Kad me vidjela, naglo je zakočila i udarila me u nogu – priča ovaj 26-godišnjak.

Od šoka, kaže naš sugovornik, nije niti zastao, već je prešao do kraja pješačkog prijelaza. Vozačica je nastavila dalje kao da se ništa nije dogodilo.

– Ja od bolova i šoka nisam znao što ću, nastavio sam hodati do posla čak 15 minuta. Kad su kolege vidjele u kakvom sam stanju, odveli su me na Hitnu. Snimanjem je ustanovljeno da mi je noga slomljena na dva mjesta, stavili su mi gips i otpustili me na kućnu njegu – kaže.

No tu problemi nisu završili.

– Početkom kolovoza sam završio na Traumatologiji jer je noga krivo zarasla. Ustanovljen mi je prvi stupanj Sudeckove bolesti – oštećenje živaca, ligamenata i tetiva od jakog udarca automobila. Cijeli kolovoz sam proveo u bolnici, na Traumatologiji na Firulama, a zatim na rehabilitaciji na Križinama. Hodao sam sa štakama do kraja rujna. Kad sam izašao iz bolnice u privatnoj klinici sam nastavio fizikalnu terapiju – priča.

Posebno zahvaljuje doktorima Dinku Pivalici i Fabijanu Čukelju te drugom medicinskom osoblju koje je, kaže, učinilo sve da njegov oporavak prođe što brže i bezbolnije.

“Kakav to instruktor polaznici dopusti da se odveze s mjesta nesreće?”

Tijekom dva mjeseca oporavka, a ni do danas, nitko iz policiji niti autoškole nije mu se javio, kaže. Pokušao ih je kontaktirati više puta, ali bez uspjeha.

– Zvali smo i ja i roditelji, ali na javno dostupan telefon autoškole nitko se nikad ne javlja, a što se tiče policije, ni dan danas ne znam jesu li pronašli odgovornu osobu, a nisam dobio ni zapisnik. Službenik koji vodi moj slučaj, ako je vjerovati njegovim kolegama, je stalno na bolovanju ili godišnjem. Njegovi kolege mi kažu da mi ne mogu dati informacije jer nisu nadležni i ne vode moj slučaj – govori.

Više od svega boli ga što mu se nitko iz autoškole nije niti ispričao.

– Jasno mi je da se mlada cura koja tek polaže možda uplašila, ali kakav je to instruktor koji joj dopusti da se tek tako odveze s mjesta nesreće? Nisu stali vidjeti ni treba li me odvesti u bolnicu – govori.

Iz PU splitsko-dalmatinske doznali smo da je podneseno posebno izvješće nadležnom Državnom odvjetništvu koje dalje radi na ovom slučaju. Hoće li instruktor i autoškola koji polaznike očito uče da je sasvim normalno udariti pješaka i nastaviti dalje, napokon biti sankcionirani, ostaje za vidjeti.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime