Otkad je krenula sanacija gradskog odlagališta, svjedoci smo neugodnih mirisa u raznim dijelovima grada i okolice. Zadnjih dana je puhalo jako jugo, pa su se neugodni mirisi širili prema Dračevcu, Solinu i drugim naseljima sa sjeverne strane smetlišta.

O ovom problemu su se oglasili gradonačelnik, ekološke udruge, ali i uznemireni građani koji su se žalili na jake mučnine i glavobolje. Unatoč zabrinjavajućim simptomima, sva mjerenja Zavoda za javno zdravstvo su pokazala kako su koncentracije plinova u zraku unutar dopuštenih granica, odnosno, nema nikakve opasnosti po zdravlje građana, već se isključivo radi o neugodnim mirisima na koje će se Splićani morati naviknuti dok traje sanacija.

Od nadležnih smo čuli i kako će se glavnina radova pokušati dovrši do ljeta, kako bi se izbjegle još neugodnije situacije.

Tijekom subotnje večeri smo dobili zanimljivu informaciju. Više čitatelja s područja Spinuta nam je dojavilo da su se neugodni mirisi proširili sve do njihovog kvarta, što odgovara aktualnoj meteorološkoj situaciju, jer na splitskom području trenutno puše istočni vjetar što znači da je strujanje zraka zbilja takvo da zrak s Karepovca ide prema zapadu grada.

VEZANI ČLANCI

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0