Kotarske vijećnice SDP-a na Splitu 3, Eleonora Mandić i Sara Paligorić u srpnju ove godine u više su navrata putem društvenih mreža upozoravale građane i gradske službe na ulazak dostavnih vozila u prostor pješačke zone u blizini zgrade Sveučilišta u Splitu, odnosno trgovačkog centra Prima 3.

Njihovom inicijativom Grad Split je dao nalog da se na mjestima ulazaka u područje pješačke zone postave stupići s lokotom, jer je prethodno postavljene stupiće nepoznati počinitelj uklonio.

Tijekom noći, stupići nestali

Tako su 23. rujna postavljeni novi stupići, ali su odmah, niti 24 sata od postavljenja uklonjeni od strane nepoznatog počinitelja.

– 23. rujna vidjela sam firmu koju je angažirao Grad Split kako postavlja stupiće. Drugo jutro kada sam prošla tamo, stupića više nije bilo. Znači neko ih je tijekom noći uklonio.

Kontaktirali smo kotarskog komunalnog redara koji nam je rekao da se u ovom slučaju radi o kaznenom djelu te da se mora obavijestiti policija. O ovom nedjelu obavijestili smo sve kotarske vijećnike, gradske službe, Banovinu i policiju – kazuje nam kotarska vijećnica SDP-a Eleonora Mandić.

Osim toga Paligorić i Mandić upozoravaju da su dostavna vozila mjesecima, osobito u vremenu korona krize u pješačku zonu često ulazila. Kažu nam da njihovi djelatnici nisu vodili računa da se zaista nalaze u pješačkoj zoni i da time dovode u opasnost druge građane.

Građani prijavljuju dostavljače

– To je opasno i nije dopušteno. Pješačka zona nije namijenjena vozilima i dostavljačima – upozoravaju kotarske vijećnice SDP-a. Sada, opet, na tom mjestu nema stupića. Mandić nam objašnjava da je procedura postavljanja stupića traje oko dva mjeseca. Ističe da su neumornim ukazivanjem na ove probleme dobile potporu i pomoć građana koji su sami počeli prijavljivati ovakve neodgovorne pojedince, osobito dostavljače.

– U zadnje vrijeme građani često reagiraju na ove probleme koje imamo s dostavljačima. Moram priznat da su dostavljači očito shvatili poruku, te koliko mi je poznato više ne ulaze u područje pješačke zone – ističe Mandić.

Firme i dostavljači: „Nemamo drugog načina za dostavu“

Napominje da su nakon nekoliko prijava koje su podnijeli komunalnim redarima dobivali i prijetnje raznih firmi.

– Požalili su mi se da nemaju drugog načina da dostavljaju svoje praizvode dućanima, te da to jedino mogu učiniti ako parkiraju svoje vozilo u pješačku zonu. Međutim, ja smatram da je to opasno i prije svega nekorektno ponašanje – jasno nam je objasnila u nastavku.

Pohvalila je komunalne redare koji su u ovakvim situacijama savjesno, dogovorno i prije svega brzo reagirali.

– Ovim putem moram pohvaliti redare koji su savjesno, odgovorno i uvijek na vrijeme reagirali na naše pritužbe – zahvalna je SDP-ova kotarska vijećnica.

Međutim, potencijalno i danas dostavna vozila mogu ulaziti u pješačku zonu, jer nema stupića koji su trebali tu biti, jer kako smo istaknuli nepoznati počinitelj ih je uklonio tijekom noći.

– O svemu tome smo obavijestili policiju i nadležne službe – zaključuje Eleonora Mandić.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime