NETKO NAS NEGDJE TRAŽI Brojni kućni ljubimci su zbog požara odvojeni od vlasnika

Pogledajte fotogaleriju izgubljenih i pronađenih kućnih ljubimaca tijekom požara na području Splita i saznajte kako im pomoći

Tijekom velikih požara koji su poharali splitsko područje, mnogi ljudi su bili prisiljeni otići iz svojih domova. Neki od njih su za sobom ostavili životinje koje su gasitelji pustili na slobodu kako bi ih sačuvali od vatre, a neke su pobjegle i ranije.


Dva dana kasnije po Splitu i okolnim mjestima se osim tužnih prizora opustošenih kuća i zemljišta, mogu vidjeti i brojne lutalice, koje sigurno netko negdje traži.

Splitski ljubitelji životinja organizirali su se kako bi tim životinjama osigurali potrebnu pomoć i smještaj, dok ih ponovno ne ujedine s vlasnicima. Na Facebook grupi “Pomoć životinjama nastradalim u požaru” redovito objavljuju informacije o izgubljenim i pronađenim kućnim ljubimcima.

Ukoliko ste u kaosu posljednjih dana izgubili svog krznatog prijatelja, velika je vjerojatnost da ćete ga naći upravo na njihovoj stranici. Ako ste vidjeli napuštenu životinju, obratite se vrijednim volonterkama na jedan od ovih brojeva: 091 755 6796 ili 095 634 7352 i one će se pobrinuti da nađu put do svojih vlasnika.

U fotogaleriji ćete pronaći fotografije nekih životinja koje su posljednjih dana pronađene na splitskom području. Za više informacija o inicijativi posjetite Facebook grupu “Pomoć životinjama nastradalim u požaru”


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0