O morskim psima na Jadranu ovog ljeta se piše nešto više nego je uobičajeno, a sve je krenulo zbog nekoliko snimaka ove životinje u raznim dijelovima Dalmacije. Iako je mogućnost da vas ugrize morski pas gotovo beznačajna i zanemariva, svako pojavljivanje ovog morskog grabežljivca izazove velik interes javnosti.

Prava histerija ovog je vikenda zavladala na Hvaru kada je netko u društvene mreže pustio vijest da se na Palmižani, u tamošnjoj ACI marini, dogodio napad morskog psa, a čak se spominjalo više ranjenih. Putem WhatsAppa brzo se proširila jedna video snimka, jedna fotografija nečije ranjene ruke i jedan navodni snimak članka iz medija.

“Vijest” se pokazala izmišljotinom. Netko se išao ili našaliti ili je u zloj namjeri pokušao podignuti histeriju oko toga, što mu je, sudeći prema reakcijama otočana, djelomično i pošlo za rukom. Stručnjaci su nam potvrdili da se na snimci koja kruži društvenim mrežama zapravo vidi modrulj, a da je fotografija koja je također kružila nastala još 2015. i to na Kanarskim otocima.

Dakle, nikakvog napada morskog psa na Hvaru ni drugdje na Jadranu nije bilo.

 


4 KOMENTARI

  1. Prelistajte medije zadnjih 5-6 godina, pred svaku sezonu kreće tema o morskim psima, te je viđen ovdje, te je viđen ondje. To se naravno ne događa slučajno, isto tako mediji nisu slučajno cijelo prošlo ljeto pljuvali po turizmu i kukali kako nema turista, da bi se na kraju pokazalo da je to bila najbolja sezona u povijesti turizma, isto se događa i ove sezone, pljuvanje traje svakodnevno cijelo ljeto.

  2. Od danas pa u buduce od 01.06.do 01.10.svake naredne godine zelim svakidnevno citati clanke o drustenom zivotu polarnog medvjeda. Unaprihed hvala.

Comments are closed.