U rujnu ove godine svečano su otvoreni preuređeni prostori Filozofskog fakulteta i Rektorata Sveučilišta u Splitu u zgradi “Poljičanka” u Splitu. Tako su studenti splitskog Filozofskog fakulteta, umjesto dosadašnje prostorne raštrkanosti, konačno dobili novi, jedinstveni prostor 13 godina od svog osnutka.

Jučer su nam studenti splitskog Filozofskog fakulteta ukazali na obavijest koja je osvanula na mrežnim stranicama ovog fakulteta, a koja je u najmanju ruku čudna.

“Prvi kolokvij održat će se u četvrtak 20.12.2018. u 12 sati u učionici P8. S obzirom na to da u učionici nema klupa, molim studente da ponesu neku vrst čvrste podloge na kojoj će moći pisati tj. ispuniti kolokvij.”

Radi li se o tome da sve učionice splitskog Filozofskog fakulteta i dalje nisu opremljene ili o nečem drugom, u vrijeme pisanja ovog teksta nismo uspjeli saznati, no tijekom dana očekujemo pojašnjenje s fakulteta koje ćemo objaviti po primitku.1 KOMENTAR

  1. Pišem u svojstvu prodekana za nastavu i studentska pitanja Filozofskog fakulteta u Splitu, ali i nastavnika na čijoj ste obavijesti temeljili tekst.
    Naime, Filozofski fakultet je s početkom ove akademske godine uselio u novu zgradu i sve su učionice uredno opremljene stolicama i klupama te ostalom opremom poput LCD projektora, projekcijskih platna, ploča itd. U dvije veće učionice nisu stavljene klupe, nego su naručene stolice s preklopnom podlogom za pisanje kako bi se povećao njihov kapacitet. Tijekom čekanja dostave tih stolica, učionice su opremljene običnim stolicama budući da su nam te učionice nužne za organizaciju nastave (na fakultetu se izvodi deset studija na koje je upisano više od 1200 studenata, a uz njih još i poslijediplomski studij te programi cjeloživotnog učenja).
    Budući da moji studenti ovaj tjedan imaju kolokvij, u obavijesti sam ih upozorio da ponesu nešto, primjerice facikl, na čemu će moći nesmetano ispuniti kolokvij (zaokruživati točne odgovore u testu višestrukog izbora, ne radi se o pisanju eseja). U međuvremenu su stigle i očekivane stolice s podlogama tako da ni ta moja obavijest studentima više nije relevantna.
    Bilo bi profesionalno da je netko od novinara portala “Dalmacija danas” kontaktirao Filozofski fakultet prije objavljivanja teksta (a nije, jer primam svu službenu korespodenciju i od 8:00 sam u dekanatu fakulteta) jer bi tada odmah bilo jasno o čemu se radi te da se na Fakultetu aktivnosti odvijaju nesmetano i u punom kapacitetu.
    Doc. dr. sc. Darko Hren, Prodekan za nastavu i studentska pitanja

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime